Zdrowe odżywianie

Mini serniczki Red Velvet

Agnieszka Kępińska
Przejdź do przepisu

Kremowy sernik z wiórkami czekoladowymi na wierzchu domowej roboty, od podstaw, z ciasteczkami red velvet. Miłośnik czerwonej aksamitki czy nie, tym mini serniczkom nie sposób się oprzeć!

Od tygodni myślałam o tym przepisie na czerwony aksamit. Myśli o miękko wypieczonym cieście red velvet z kremowym sernikiem na wierzchu zawładnęły moimi marzeniami. Co? Chcesz mi powiedzieć, że nie śnisz o deserach?

Trzymam notatnik obok łóżka i kiedy budzę się w środku nocy lub rano, notuję pomysły na przepisy, które przyszły mi do głowy. Zazwyczaj następnego ranka nie rozumiem mojego zaspanego drapania kurczaka, ale tutaj nie było żadnego zamieszania!

Mini czerwone aksamitne serniczki dla zwycięzców.

Zrobiłam te szkarłatnoczerwone piękności wczoraj rano. I kiedy mówię rano, mam na myśli 6 rano. Jestem wczesnym ptaszkiem, tak jak moja mama. Cóż, właściwie... Jude jest wczesnym ptaszkiem. Domaga się spaceru zanim wzejdzie słońce. Jak można odmówić tej twarzy?!

Nie byłam w stanie pstryknąć dla Was zdjęć w trakcie procesu tworzenia tego przepisu, ale nie ma takiej potrzeby. Dwie warstwy są całkiem proste do zrobienia! Muszę przyznać, że trochę się denerwowałam, że te małe serniczki nie wyjdą. Czy ciasteczkowa skórka będzie zbyt delikatna? Czy będzie twarda i chrupiąca? Czekoladowe wiórki? Bez wiórków czekoladowych?

Ha! Oczywiście, że wiórki czekoladowe.

Cóż, to musiał być mój szczęśliwy poranek, bo te sernikowe pucharki są powalające. Kevin, który "nawet nie lubi red velvet ani sernika", zjadł jeden zaraz po powrocie z siłowni. Potem kolejny po śniadaniu. A po kolacji zauważyłam, że brakuje jeszcze jednego. Ogromny sukces przepisu!

Mogłam, ale nie musiałam zjeść jednego na śniadanie dziś rano z owocami i kawą. Zamiast bajgla, zjedz sernik Red Velvet. Twój dzień rozpocznie się na dobrej stopie, obiecuję.

Dzisiejsze serniczki zrobiłam dokładnie tak, jak w zeszłym roku zrobiłam te Funfetti Cheesecake Cookie Cups. Jeśli jesteś miłośnikiem posypek jak ja, musisz ich spróbować! Ciasteczka, funfetti i sernik w jednym. Dzisiejsza skórka jest zrobiona z moich ukochanych domowych ciasteczek Red Velvet Chocolate Chip Cookies, tylko bez wiórków czekoladowych, ponieważ trafią one do warstwy sernika. Warstwa z czerwonych aksamitnych ciasteczek jest w 100% zrobiona od podstaw. Miękka, gruba, chrupiąca perfekcja. Zrozumieliście to? Skorupka jest z czerwonych aksamitnych ciasteczek! Na samą myśl o tym robi mi się słabo w kolanach.

Serniczki zrobisz w formie do muffinów. Piekąc ciasteczka w formie foremek do muffinów sprawisz, że będą jeszcze grubsze. Mmm, zatopcie w tym swoje zęby.

Co więc idealnie komponuje się z red velvet? Oprócz kawy, gorzkiej czekolady, białej czekolady i kremu maślanego - sernik może być odpowiedzią, której szukasz.

Warstwa sernika to praktycznie ten sam przepis, którego używam do mojego przepisu na sernik z ciasteczkami i śmietaną (przepis jest w mojej książce kucharskiej). Po prostu zmniejszyłam go na potrzeby tego konkretnego przepisu. Ultra bogaty, ultra kremowy, ultra pobłażliwy.

Będziesz po prostu potrzebował 12 uncji zmiękczonego sera śmietankowego, odrobinę jogurtu, 1 jajko, trochę cukru i wanilii. 5 prostych składników. Plus trochę wiórków czekoladowych na dobrą sprawę. Ubij to wszystko razem i łyżką nałóż na swoje wcześniej upieczone ciasteczkowe kubeczki. Piec przez 20 minut, aż się ustatkuje, schłodzić i JEŚĆ!

Pieczenie sernika w foremkach do muffinów jest o wiele łatwiejsze niż pieczenie całego sernika. A także szybsze! Jest milion miejsc, w których wszyscy musimy być, a niewolnicze ślęczenie nad całym sernikiem w kuchni nie jest jednym z nich. Oczywiście, czasami warto to zrobić. ????

Czy ta ostatnia linijka była ckliwa? Przepraszam, to pewnie moje śniadanie mówi.

Te małe serniczki chłodzą się teraz w lodówce, a resztę wysyłam dziś z Kevinem do pracy. Mam przeczucie, że im się spodobają. To ci sami ludzie, którzy uważali, że te ciasteczka nie są nawet zdrowe.

Z przepisu wychodzi spora porcja, więc to idealny deser na świąteczną imprezę, urodziny, spotkanie, babski wieczór (wyślij je do domu z dodatkami!), walentynki itp. ♥

Śledź mnie na Instagramie i oznacz #sallysbakingaddiction, żebym mogła zobaczyć wszystkie przepisy SBA, które robisz.

Wydrukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Mini serniczki Red Velvet

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 30 min.
  • Czas gotowania: 30 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny
  • Plon: 22-24 serniki
  • Kategoria: Desery
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Kremowy sernik z kawałkami czekolady na domowym, ręcznie robionym cieście z czerwonych aksamitnych ciasteczek. Miłośnicy czerwonej aksamitki czy nie, tym mini serniczkom nie sposób się oprzeć!


Składniki

Warstwa z czerwonych aksamitnych ciasteczek

  • 1 i 1/2 szklanki + 1 łyżka stołowa (196g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
  • 1/4 filiżanki (21g) niesłodzonego kakao w proszku
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 szkl anki(150g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1/4 szkl anki (50g) cukru granulowanego
  • 1 jajko, w temperaturze pokojowej*.
  • 1łyżka stołowa (15ml) mleka
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • 1 łyżka czerwonego barwnika spożywczego (płynnego lub w żelu)

Warstwa sernika

  • 12 uncji(336g) pełnotłustego sera śmietankowego, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 2 łyżki stołowe (30g) jogurtu*.
  • 1/3 szklanki (67g) granulowanego cukru
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 1/2 szklanki(90g) mini lub zwykłych półsłodkich wiórków czekoladowych

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Dwie foremki do muffinów o pojemności 12 sztuk wyłożyć papilotkami. Odstawić na bok.
  2. Przygotować warstwę z czerwonych aksamitnych ciasteczek: w dużej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę i sól. Odstaw na bok.
  3. Używając miksera ręcznego lub stojącego z łopatką, ubij masło na wysokich obrotach, aż będzie kremowe, około 1 minuty. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski. Przełącz mikser na średnią prędkość i wbij brązowy cukier i cukier granulowany, aż do połączenia. Wbij jajko, mleko i ekstrakt waniliowy, zeskrobując boki i dno miski w razie potrzeby. Po wymieszaniu, dodaj barwnik spożywczy i ubijaj aż do połączenia. Wyłączyć mikser i wlać suche składniki do mokrych składników. Włącz mikser na niski poziom i powoli ubijaj, aż powstanie bardzo miękkie ciasto. Dodaj więcej barwnika spożywczego, jeśli chcesz, aby ciasto było bardziej czerwone. Ciasto będzie lepkie.
  4. Wyciśnij 1 małą łyżkę ciasta na dno każdej foremki do babeczek. Mówię "niewielką ilość", ponieważ w przeciwnym razie nie wystarczy na 22-24 mini serniczki. Piec każdą porcję przez 8 minut, aby upiec skórkę przed nałożeniem sernika na wierzch.
  5. Przygotuj warstwę sernikową: używając miksera ręcznego lub stojącego z łopatką, ubij serek śmietankowy na średnich obrotach, aż będzie całkowicie gładki. Dodaj jogurt i cukier, ubijając na wysokich obrotach, aż do połączenia. Dodaj jajko i wanilię i ubijaj na średnim ogniu do połączenia. Staraj się nie ubijać zbyt mocno, co spowoduje pęknięcia sernika. Delikatnie wmieszaj wiórki czekoladowe. Nałóż 1 łyżkę ciasta sernikowego na upieczone wcześniej ciasteczko, rozprowadzając je tak, aby całkowicie pokryło ciasteczko.
  6. Włóż mini serniczki z powrotem do piekarnika i kontynuuj pieczenie jeszcze przez około 20 minut, upewniając się, że wierzch sernika nie zbrązowiał za bardzo. Babeczki są gotowe w piekarniku, gdy polewa sernikowa przestanie się ruszać, gdy potrząśniesz patelnią. Przykryj pucharki folią aluminiową, jeśli wierzch zbyt szybko zbrązowieje. Pozostaw do ostygnięcia na 30 minut na blacie, a następnie włóż do lodówki, aby zastygły na kolejne 1,5 godziny.
  7. Ciasteczka pozostają świeże w temperaturze pokojowej przez 12-24 godzin, a następnie muszą być przechowywane w lodówce do 3 dni.
  8. Wskazówka: Serniczki można zamrozić do 2 miesięcy - przed podaniem rozmrozić przez noc w lodówce.

Uwagi

  1. Sernik Bars: Możesz wypróbować ten przepis jako sernik: weź kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 9×9 cali, wyciśnij ciasto na ciasteczka Red Velvet na formę, piecz przez 10 minut, wylej sernik na wierzch i piecz przez około 35 minut. Schłodź, pokrój w plastry i zakochaj się w czerwonej aksamitnej miłości.
  2. Jajka: Jajka w temperaturze pokojowej są preferowane dla obu warstw. Aby doprowadzić jajka do temperatury pokojowej szybko, po prostu umieścić w filiżance ciepłej wody na 5 minut. Zazwyczaj ustawić się moje jaja, kiedy ustawić się moje masło i ser śmietankowy do miękkości około 1 godziny przed rozpoczęciem.
  3. Jogurt: Przepis testowany z 0% tłuszczu zwykłego jogurtu greckiego. Użyj dowolnego jogurtu, greckiego lub regularne, że wolisz. Kwaśna śmietana działa, jak również.

Słowa kluczowe: mini serniczki red velvet, sernik red velvet

Przepisy powiązane

  • Mini serniczki (w standardowej formie do muffinów)
  • Brownie z sernikiem Red Velvet
  • Ciasteczka z białej czekolady z czerwonym aksamitem
  • Babeczki z aksamitem czerwonym

Zobacz