Łatwe bułeczki cynamonowe od podstaw

Te proste bułeczki cynamonowe od podstaw są idealne dla początkujących drożdżowców, ponieważ wymagają tylko jednego wyrastania. Każde cynamonowe bułeczki są wyjątkowo miękkie i z najpyszniejszym cynamonowym zawijasem!
Ten przepis na cynamonowe bułeczki przygotowuje klasyczne, domowe cynamonowe bułeczki. Są puszyste, miękkie i pokryte waniliową polewą. Zajęło mi trochę czasu, aby opracować szybkie bułeczki cynamonowe, które zachowają cały smak tradycyjnych całonocnych bułeczek cynamonowych. Mam tu dla Was zwycięzcę, a dla pewności upiekłam dwie partie.
Drożdżowi początkujący radujcie się!
Uwielbiasz domowe bułeczki cynamonowe, ale masz obawy przed pieczeniem z drożdżami? Dołącz do klubu. Ja też byłam! Ale ten przepis zmienił dla mnie wszystko. Są one idealne dla każdego, kto chce się nauczyć piec z drożdżami. W przeciwieństwie do bułeczek cynamonowych, które wymagają wielu godzin wyrastania, plus drugiego czasu wyrastania po uformowaniu bułeczek, ten łatwy przepis na bułeczki cynamonowe wymaga tylko jednego wyrastania.
Oto moja rada nr 1:
polecam użycie silnych i niezawodnych drożdży. Red Star Platinum Yeast to drożdże instant, które skracają czas wyrastania. Ich staranna formuła wzmacnia Twoje ciasto i sprawia, że praca z drożdżami jest prosta. A prostota jest zawsze dobra, prawda?Poradnik pieczenia z dro
żdżamiPrzy każdej pracy z drożdżami piekarskimi korzystaj z poradnika pieczenia z drożdżami. Zawarłem w nim praktyczne odpowiedzi na wszystkie najczęściej zadawane pytania dotyczące drożdży.Jak zrobić łatwe bułeczki cynamonowe od podstaw?
Wypieki w stylu piekarniczym dla początkujących!
- Przygotuj ciasto: Składniki są dość standardowe: mąka, cukier, sól, drożdże, woda, mleko, masło i 1 jajko. Podgrzej masło, mleko i wodę razem. Następnie wymieszaj mieszaninę masła z suchymi składnikami, a następnie dodaj jajko. W tym momencie, Twoje ciasto jest gotowe do zagniecenia!
- Wyrabianie ciasta: Możesz użyć miksera lub rąk do wyrabiania ciasta. Chcesz dowiedzieć się więcej na temat procesu wyrabiania ciasta? Często studiuję ten pomocny przewodnik. Kiedy skończysz wyrabiać ciasto, przykryj je i pozostaw na kilka minut, aby gluten się osadził. W tym czasie przygotuj składniki nadzienia: masło, cynamon i cukier.
- Uformuj cynamonowe bułeczki: Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14×8 cali. Rozsmaruj masło na wierzchu, a następnie posyp cynamonem i cukrem. Możesz użyć zwykłego białego cukru granulowanego lub brązowego cukru do nadzienia. Ciasno zwiń ciasto i pokrój na 11-12 kawałków. Umieść w wysmarowanej tłuszczem okrągłej patelni i przygotuj do wyrośnięcia.
- Wyrastanie: Pozwól uformowanym bułeczkom rosnąć przez 60-90 minut. Pamiętaj, że jest to jedyny czas rośnięcia dla bułek.
- Upiec: Po cinnamon rolls są ładne i puffy, piec aż złoty brąz.
TRICK do łatwych cynamonowych bułeczek
Pozwól ciastu urosnąć w piekarniku.
Oto jak ja to robię:
Rozgrzewam piekarnik do 150°F (66°C). Wyłącz piekarnik. Przykryj bułeczki i włóż je do środka. Pozostaw uchylone drzwiczki piekarnika na około 30 minut, a następnie zamknij je. No i gotowe!Po upieczeniu, bułeczki są gotowe do wykończenia. Możesz je podawać z lukrem waniliowym lub solonym karmelem, ale ja uwielbiam polewać te łatwe cynamonowe bułeczki lukrem kawowym. Po prostu wymieszaj 1 szklankę cukru pudru z 2 łyżkami mocnej kawy.
Tym łatwym cynamonowym bułeczkom od podstaw nie można się oprzeć, a ich przygotowanie zajmuje o połowę mniej czasu. Jeśli szukasz idealnego przepisu na cynamonowe bułeczki, to jest to zwycięzca.
Więcej domowych przepisów na skróty
- Domowe ciasteczka
- Pizza Crust
- Miękkie precle domowej roboty
- Domowe Brownie (tylko 1 miska, bez miksera!)
- Chleb bananowy
Łatwe bułeczki cynamonowe (od podstaw)
★★★★★ 4,9 z 223 recenzji- Autor: Sally
- Prep Time: 1 godzina, 40 minut
- Czas gotowania: 25 minut
- Całkowity czas: 2 godziny, 5 minut
- Wydajność: 11-12 bułeczek
- Kategoria: Śniadanie
- Metody: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Te proste bułeczki cynamonowe są idealne dla początkujących drożdżowców, ponieważ wymagają tylko jednego wyrastania. Można je polać lukrem waniliowym lub moim ulubionym lukrem kawowym.
Składniki
Bułeczki
- 2 i 3/4 szklanki (344 g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
- 1/4 szkl anki (50g) cukru granulowanego
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 i 1/4 łyżeczki Red Star Platinum Yeast lub dowolne drożdże instant(1 opakowanie)
- 1/2 szklanki (120ml) mleka pełnego
- 1/4 szklanki (60ml) wody
- 3 łyżki stołowe niesolone masło
- 1 duże jajko
Nadzienie
- 3 ły żki stołowe(45g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
- 1 łyżka stołowa mielony cynamon
- 1/4 szklanki (50g) cukru granulowanego lub pakowanego jasnego lub ciemnego brązowego cukru
Lukier
- 1 fil iżanka(120g) cukru pudru
- 1/2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
- 2-3 łyżki stołowe (30-45ml) mocnej, parzonej kawy lub mleka
Instrukcje
- Przygotujemy ciasto: W dużej misce ubij razem mąkę, cukier, sól i drożdże. Odstawić na bok.
- W naczyniu żaroodpornym połącz mleko, wodę i masło. Podgrzewać w mikrofalówce lub na kuchence, aż masło się rozpuści, a mieszanka będzie ciepła w dotyku (około 110°F). Wlej do suchych składników, dodaj jajko i mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto lub użyj miksera.
- Na lekko posypanej mąką powierzchni, używając posypanych mąką rąk, wyrabiaj ciasto przez 3 minuty. Umieść w lekko natłuszczonej misce (ja używam sprayu zapobiegającego przywieraniu), przykryj luźno i pozostaw na około 10 minut.
- Wypełnij bułeczki: Po 10 minutach rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14×8 cali. Rozsmaruj zmiękczone masło na wierzchu. Wymieszaj razem cynamon i cukier. Posypać nim całe ciasto. Zwinąć ciasto ciasno, aby uzyskać 14-calową kłodę. Pokrój na 10-12 równych bułek i ułóż w lekko natłuszczonej 9-calowej okrągłej tortownicy lub naczyniu do pieczenia.
- Wzrost: Szczelnie przykryj rolki folią aluminiową lub folią plastikową i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu na 60-90 minut. Zobacz post na blogu powyżej dla mojej sztuczki do tego kroku!
- Upiecz bułki: Po tym jak bułki podwoją swoją objętość, rozgrzej piekarnik do 375°F (190°C). Piecz przez 25-28 minut, aż lekko się zarumienią. Jeśli zauważysz, że wierzchy zbyt szybko stają się brązowe, przykryj bułeczki folią aluminiową i kontynuuj pieczenie.
- Zrób lukier: Ubij razem cukier puder, ekstrakt waniliowy i kawę/mleko. Posmaruj lub rozprowadź na ciepłych bułeczkach.
- Przykryj szczelnie resztki lukru i przechowuj do 3 dni w temperaturze pokojowej lub do 5 dni w lodówce.
Uwagi
- Instrukcja przygotowania: Ciasto może być przygotowane poprzedniego dnia w kroku 4. Przykryć folią i pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia rano, wyjmij z lodówki i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, około 1 godziny. Kontynuuj od kroku 6.
- Instrukcja zamrażania: Upieczone bułeczki można zamrozić do 2-3 miesięcy. Rozmrażać przez noc w lodówce i ogrzać przed rozpoczęciem korzystania. Możesz również zamrozić nieupieczone bułki, a oto jak: piecz bułki w kroku 6 tylko przez około 10 minut w temperaturze 375°F (191°C). Ostudź je całkowicie, a następnie szczelnie przykryj i zamroź. Aby podać, wyjmij bułeczki z zamrażarki i włóż do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Następnie dokończ pieczenie.
- Drożdże: Bardzo polecam drożdże instant. Jeśli masz tylko aktywne drożdże suche, możesz użyć tego zamiast nich. Aktywne drożdże suche i drożdże instant mogą być używane zamiennie w przepisach (1:1). Aktywne drożdże suszone mają umiarkowane tempo wyrastania, a drożdże instant mają szybsze tempo wyrastania; aktywne drożdże suszone spowodują wolniejszy czas wyrastania.
- Mleko: Pełne mleko jest idealne do tego ciasta. W razie potrzeby możesz zastąpić je mlekiem bezmlecznym.
- Sprawdź mój Przewodnik Pieczenia z drożdżami, aby uzyskać odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Powiązane przepisy
- Łatwe słodkie bułeczki z pomarańczą
- Dyniowe bułeczki cynamonowe
- Bułeczki cynamonowe jabłkowe
- Domowe bułeczki cynamonowe (z opcją przenocowania)