Zdrowe odżywianie

Domowej roboty Oreos

Agnieszka Kępińska
Przejdź do przepisu

Prosta, domowa wersja twoich ulubionych ciasteczek czekoladowych z kremowym nadzieniem. Dodatkowo, zrób też domowe miętowe Oreos!

Witamy w szóstym dniu Sally's Cookie Palooza! Bądźcie ostrzeżeni: dziś przeładowanie zdjęciami. Nie mogę się oprzeć mojej miłości do Oreo, ludzie.

Te domowe Oreos są dla mojego narzeczonego. Oreos to jego ulubione sklepowe ciasteczka. To często on dokopuje się do mojej skrytki z ciasteczkami Oreo, które są wyraźnie oznaczone "potrzebne do przepisu!". Oreo to ulubiony dodatek Kevina do zimnego mleka i ulubione remedium na czekoladowy głód. Facet nie może się nasycić. I o tak, ja też je uwielbiam.

Zrobiłam te domowe Oreos jako wielkie "dziękuję" za wspaniały, wczesny prezent gwiazdkowy, który mi sprawił. Co to była za zabawna noc! Następnego dnia, zmęczeni i zaspani od późnej nocy, zjedliśmy domowe Oreos. I to było nic innego jak niesamowite.

Zrobienie najpopularniejszego amerykańskiego ciasteczka kupowanego w sklepie jest o wiele łatwiejsze niż kiedykolwiek sobie wyobrażałeś. Nie są one tak chrupiące jak prawdziwe, ale nie są też tak miękkie i ciasteczkowe jak whoopie pie. Znajdują się pomiędzy. I stwierdzam, że są bardziej chrupiące drugiego dnia. Idealne z mlekiem i/lub lodami.

Nie wiedziałam, że już wcześniej robiłam ciasteczka Oreo. No cóż, tak jakby. Wszystko, co zrobiłam, to przerobiłam mój przepis na czekoladowe ciasteczka, upiekłam je w mniejszym rozmiarze i połączyłam ze słodkim kremowym nadzieniem. Które absolutnie smakuje jak prawdziwe!

Szybko: co jest Twoim ulubionym... ciasteczko czy krem?

Moje jest całkowicie kremowe.

Oto co dokładnie zrobiłam z moim przepisem na czekoladowe ciasteczka, aby zamienić je w Oreos.

Oreos nie są tak miękkie, wilgotne i "rozpływające się w ustach" jak moje czekoladowe ciasteczka. Więc najpierw przyjrzałam się proporcjom mąki do kakao

. Zwiększyłam ilość mąki i zmniejszyłam ilość kakao. Zrobiłam to niekoniecznie po to, żeby były mniej czekoladowe, zrobiłam to po to, żeby je trochę utwardzić.

Podobnie, zmniejszyłam ilość brązowego cukru do zaledwie 1/4 szklanki. To dlatego, że brązowy cukier jest wilgotny, a ja chciałam zmniejszyć jego wilgotność w ciasteczkach. Wreszcie, pominęłam mleko

w moim przepisie na ciasteczka czekoladowe. Mleko dodaje odrobinę wilgoci do ciasta, ale nie ma takiej potrzeby przy robieniu ciasta na ciasteczka Oreo.

To wszystko brzmi całkiem prosto, prawda? A jednak jest łatwiejsze! W moim oryginalnym przepisie na ciasteczka czekoladowe - ciasto wymaga przynajmniej 2 godzin chłodzenia. Jednakże, ponieważ w tym cieście jest więcej mąki (a więc jest ono grubsze i mocniejsze), wystarczy je schłodzić przez około 30 minut

.

Kiedy będziesz wałkować lekko schłodzone ciasto na ciasteczka, zrób je małe. Na jedno ciasteczko powinno przypadać tylko około 2 łyżeczek ciasta. Uformuj z ciasta małe kuleczki i ułóż na blasze do pieczenia. Następnie, bardzo lekko je dociśnij. Na przykład tak:

Następnie, piecz ciasteczka przez krótkie 6-8 minut w piekarniku. Są one dość małe, więc nie potrzebują dużo czasu w piekarniku.

Ciasteczka lekko się rozłożą i spłaszczą:

Ja przypadkowo zostawiłam 1 partię na 9 minut (hej, odeszłam na bok, bo Jude zobaczył "strasznego" pana z UPS) i ciasteczka jakby popękały na wierzchu. No cóż, nadal są smaczne!

Czekoladowe ciasteczka muszą całkowicie ostygnąć

przed dodaniem kremowego nadzienia. Pomyślałam o nadzieniu śmietanowym, które zrobiłam do moich domowych ciasteczek owsianych. Jest kremowe, na pewno - ale nie tak gęste jak kremowe nadzienie Oreo.

Podczas pisania mojej książki kucharskiej latem zrobiłam kilka próbnych kremów i odkryłam, że skracanie zapewnia idealną "wytrzymałość" i grubość, którą wszyscy kochamy w nadzieniu Oreo. Aby zrobić dzisiejsze nadzienie, użyjesz kombinacji masła, skracania, cukru pudru i ekstraktu waniliowego.

Całkowicie zaskoczyłam samą siebie. To słodkie nadzienie smakuje jak prawdziwe!

Włóż trochę kremowego nadzienia pomiędzy dwa ciasteczka. Jakkolwiek dużo lub mało chcesz. Ja jestem wielkim frajerem Double Stuf Oreos, więc niektóre domowe Oreos miały trochę więcej nadzienia niż inne. Mmm mmm dobre!

Och, ale to nie wszystko. Dodaj odrobinę zielonego barwnika spożywczego i ekstraktu z mięty pieprzowej, aby uzyskać...

Miętowe Oreos!

Istnieje tak wiele odmian Oreos na półkach w tych dniach i myślę, że mięta jest moim ulubionym. Nawet bardziej niż masło orzechowe Oreos. Tak, wiem. Ja też jestem zaskoczona.

I całkowicie uwielbiam domowe miętowe O

reos!

Uważaj się za ostrzeżonego.

Zrobisz te domowe Oreos raz, a potem jeszcze ze 100 razy. Są dość szybkie, dość łatwe i możliwe, że lepsze niż te prawdziwe. Zapomnijcie o tym - one SĄ lepsze niż prawdziwe. Przynajmniej tak powiedział mi Kevin i w pewnym sensie się z tym zgadzam.

Możesz już nigdy nie

chcieć kupionych w sklepie. ????

Śledź mnie na Instagramie i oznacz #sallysbakingaddiction, żebym mogła zobaczyć wszystkie przepisy SBA, które robisz.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Oreo domowej roboty

4,8 z 10 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 35 minut
  • Czas gotowania: 8 minut
  • Całkowity czas: 2 godziny
  • Plon: 19-20 ciasteczek kanapkowych
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Sposób przygotowania: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Prosta, domowa wersja Twoich ulubionych ciasteczek czekoladowych z nadzieniem śmietankowym. Dodatkowo, zrób też domowe miętowe Oreos!


Składniki

Oreos

  • 1 i 1/4 szklanki (156g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 1/2 fil iżanki (41g) niesłodzonego naturalnego kakao w proszku
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/8 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 szkl anki (150g) cukru granulowanego
  • 1/4 filiżanki (50g) jasnego brązowego cukruw proszku
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy

Kremowe nadzienie

  • 1/4 szklanki(60g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1/4 szklanki (48g) roślinnego oleju napędowego, temperatura pokojowa
  • 1 i 3/4 szklanki (210g) cukru pudru
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego

Instrukcje

  1. Przygotować ciasteczka: Mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól wrzucić razem do dużej miski. Odstawić na bok.
  2. Używając miksera ręcznego lub stojącego z łopatką, ubijać masło na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji, około 1 minuty. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski. Przełącz mikser na średnią prędkość i wsyp cukier puder i brązowy cukier, aż do połączenia. Wbić jajko i ekstrakt waniliowy, zeskrobując boki i dno miski, jeśli to konieczne. Wyłączyć mikser i wsypać suche składniki do mokrych. Włącz mikser na niskie obroty i powoli ubijaj, aż powstanie ciasto. Przykryj ciasto szczelnie folią aluminiową lub plastikową i schładzaj przez 30 minut. Schłodzenie jest obowiązkowe.
  3. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyjmij ciasto na ciasteczka z lodówki. Wyłóż dwie duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. Odłóż na bok.
  4. Utocz z ciasta małe kulki, po 2 łyżeczki lekko schłodzonego ciasta na kulkę i umieść po 12 na każdej blasze. Naciśnij na kulki, aby je lekko spłaszczyć, jak na zdjęciu powyżej. Piec każdą partię przez 6-8 minut. Te ciasteczka są małe i pieką się bardzo szybko. Po upieczeniu będą wydawały się miękkie. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na blasze przez co najmniej 5 minut, a następnie przenieś na stojak do drucianego stolika, aby całkowicie ostygły. Zrobisz 3-4 partie (w sumie 38-40 ciasteczek).
  5. Podczas gdy ciasteczka stygną, przygotuj kremowe nadzienie: W małej misce za pomocą ręcznego lub stojącego miksera z łopatką, ubij masło i skrót razem na wysokiej prędkości, aż będą kremowe i połączone, około 1 minuty. Wyłączyć mikser i dodać cukier puder i wanilię. Ubijać na niskich obrotach przez 1 minutę, a następnie przełączyć na wysokie i ubijać jeszcze przez 1 minutę, aż do uzyskania kremowej konsystencji i połączenia. Kremowe nadzienie jest gęste. Zobacz na zdjęciu powyżej, jak wyglądało moje.
  6. Rozprowadź kremowe nadzienie pomiędzy dwoma schłodzonymi ciasteczkami czekoladowymi. Powtórz czynność z pozostałymi ciastkami. Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Przygotowanie i zamrażanie: Ciasteczka dobrze się mrożą, do 2 miesięcy. Kremowe nadzienie można przygotować z wyprzedzeniem (do 2 dni wcześniej). Przykryć i schłodzić podczas przechowywania. Pozwól, aby dojść do temperatury pokojowej przed użyciem.
  2. Miętowe nadzienie kremowe: Po dodaniu ekstraktu waniliowego do kremowego nadzienia, dodaj również 1/4 łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej i 2 krople płynnego lub żelowego barwnika spożywczego (lub dodaj więcej, aż osiągniesz pożądany kolor).
  3. Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek i moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Słowa kluczowe: domowe oreo

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka cukrowe z brązowym masłem
  • Ogromne ciasteczka z cukru
  • Jedno gigantyczne ciasteczko z cukrem
  • 50 przepisów na świąteczne ciasteczka

Zobacz