Babeczki Cookies & Cream z czekoladowym lukrem

Te ciasteczkowo-śmietankowebabeczki składają się z łatwego do przygotowania ciasta waniliowego, mnóstwa posiekanych ciasteczek Oreo i kremowego lukru czekoladowego. To jak kawałek ciastka z kremem, ale z czekoladą na wierzchu!
Opowiedz mi o tych ciasteczkach i babeczkach z kremem
- Smak: Dzisiejsze babeczki z ciasteczkami i kremem są smakową adaptacją tych bardzo waniliowych babeczek. Pomijamy dodatkowy aromat wanilii i składamy mnóstwo posiekanych ciasteczek Oreo bezpośrednio do ciasta. Poza tym ukochanym smakiem ciasteczek Oreo, wybór lukru zależy od Ciebie. Możesz polać je gładkim i jedwabistym kremem z mlecznej czekolady, który możesz rozpoznać po tych czekoladowych babeczkach. My również uwielbiamy te babeczki z waniliowym kremem maślanym, szwajcarskim kremem bezowym, a nawet czekoladowym kremem z masła orzechowego.
- Tekstura: Te babeczki mają nieco gęstszą i bardziej maślaną wilgotną teksturę niż moje tradycyjne babeczki waniliowektóre są zrobione z kremem z masła i cukru. W dzisiejszych babeczkach używam roztopionego masła, które gwarantuje duży maślany smak, a także pozwala nam na łatwe ręczne mieszanie ciasta na babeczki. Pomiń żółtka, aby zapewnić sobie puszystość ciasta i nie denerwuj się chrupiącymi ciasteczkami w babeczkach - kawałki ciasteczek Oreo zmiękną i uzyskają piękną, ciasteczkową konsystencję.
- Łatwość: Jest to naprawdę łatwy przepis na babeczki, ponieważ ciasto przygotowuje się błyskawicznie. Nie ma naprawdę żadnych szalonych składników i jeśli dekorowanie za pomocą końcówek do pipet nie jest Twoją rzeczą, po prostu użyj noża, aby umieścić lukier na wierzchu.
Przegląd: Jak zrobić ciasteczka i babeczki z kremem
Pełny przepis do wydrukowania znajduje się poniżej, ale przejdźmy szybko przez niego, abyś zrozumiał każdy krok przed rozpoczęciem.
- Przygotuj się. Rozgrzej piekarnik i wyłóż formę do muffinek. Z tego przepisu wychodzi około 15 babeczek, więc będziesz mieć drugą partię z tylko 3 babeczek. Możesz upiec wszystko w tym samym czasie, jeśli Twój piekarnik pozwala na to miejsce LUB upiec partiami.
- Przygotuj babeczki. Najpierw wymieszaj razem suche składniki. Osobno, roztop masło i wmieszaj cukier, a następnie białka, jogurt, mleko i wanilię. Wbij mokre składniki do suchych składników lub odwrotnie. (W tym przepisie nie ma to znaczenia).
- Upiecz. Wypełnij foremki w 2/3, aby uniknąć przepełnienia. Upiecz i ostudź babeczki.
- Zrób lukier. Do tego kroku będziesz potrzebować elektrycznego miksera.
- Dodaj wykończenie. Nałóż lukier na ostudzone babeczki lub wymieszaj/wyłóż nożem. Użyłam okrągłej końcówki do dekoracji Wilton #12 Możesz zobaczyć, jak używam tej końcówki w naszym filmie o końcówkach do dekorowania.. Na wierzch lukru dodaj posiekane lub pokruszone Oreos.
Unikaj tłustych babeczek
Otrzymuję wiele pytań na temat utrzymania foremek do babeczek bez tłuszczu. Mój zespół i ja odkryliśmy, że to naprawdę zależy od przepisu. Jeśli ciasto na babeczki jest wypełnione tłuszczem, takim jak olej lub masło, tłuszcz może przeniknąć do foremek w trakcie stygnięcia babeczek. Tłuste babeczki są dość kłopotliwe do jedzenia i serwowania! Dzisiejszy przepis na babeczki z kremem ciasteczkowym zakłada użycie ½ szklanki masła na 15 babeczek i choć są one z pewnością wilgotne, to nie ociekają tłuszczem.
Ale mamy jeszcze jeden sekret - często używamy tłuszczoodpornych foremek. Kiedy kupujesz foremki do babeczek, szukaj na opakowaniu napisu "greaseproof".
Jeśli kochasz Oreos, spodobają Ci się te przepisy na desery z Oreo:
- Ciasto Cookies & Cream
- Ciasto z musem czekoladowym
- Ciasteczka z kremem
- Ciasteczka Oreo z ciasta francuskiego
- Ciasteczka Cookies & Cream Brownies
Babeczki Cookies 'n' Cream
★★★★★ 5 z 1 recenzji- Autor: Sally
- Prep Time: 25 minut
- Czas gotowania: 20 minut
- Całkowity czas: 3 godziny
- Plon: 15 babeczek
- Kategoria: Babeczki
- Metody: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Puszyste i łatwe w przygotowaniu waniliowe babeczki nadziewane kruszonymi Oreos i polane kremowym lukrem z mlecznej czekolady. Jeśli kochasz czekoladę, musisz spróbować tych babeczek. Tak niewiarygodnie pyszne!
Składniki
Babeczki
- 1 i 2/3 szklanki (209g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki sól
- 1 filiżanka(200g) granulowanego cukru
- 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, roztopionego
- 2 białka jaj
- 1/4 szkl anki (60g) waniliowegojogurtu greckiego*
- 3/4 szklanki (180ml) mleka*
- 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
- 1 i 1/2 szklanki posiekanych Oreos (około 14-15Oreos)
Polewa z mlecznej czekolady
- 1 filiżanka(230g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
- 3 i 1/2 szklanki (420g) cukru pudru
- 1/2 fil iżanki (41g) niesłodzonego kakao w proszku
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
- 3 łyżki stołowe (45ml) ciężkiej śmietany*.
- opcjonalnie: 4-5 pokruszonych Oreos
Instrukcje
- Rozgrzać piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż foremkę do muffinów z 12 otworami. Z tego przepisu wyjdzie około 15 babeczek, więc z drugiej partii będziesz mieć tylko 3. Odstaw na bok.
- Aby zrobić babeczki: W dużej misce, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól razem, aż do połączenia. Odłóż na bok. W średniej misce w mikrofalówce, rozpuść masło. Wmieszaj granulowany cukier. Mieszanka będzie gęsta. Energicznie wbijaj białka, jogurt, mleko i wanilię, aż do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji. Powoli wmieszaj mokre składniki do suchych składników, aż nie będzie grudek. Delikatnie wmieszaj Oreos.
- Wypełnij foremki do babeczek w 2/3 i piecz przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Jeśli robisz mini babeczki, piecz przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
- Przygotuj lukier: Używając ręcznego lub stojącego miksera wyposażonego w przystawkę z łopatkami, ubij masło na wysokich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe - około 2 minuty. To stworzy kremową bazę dla lukru. Zmień prędkość na NISKĄ i powoli dodaj 3 szklanki cukru pudru, kakao w proszku i sól. Ubijaj, aż cukier i kakao zostaną wchłonięte przez masło, około 2 minut. Przekręć mikser na średnią prędkość i dodaj wanilię oraz śmietanę. Po dodaniu śmietany, włączyć mikser na wysokie obroty i ubijać przez 1 minutę. Dodaj ostatnie 1/2 szklanki cukru pudru, jeśli chcesz zwiększyć grubość lukru. Wyłóż lub rozprowadź lukier na ostudzonych babeczkach. Na wierzchu połóż okruszki Oreo.
- Babeczki przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni, a w lodówce do 5 dni.
Uwagi
- Jogurt: Możesz również użyć zwykłego jogurtu greckiego, zwykłego jogurtu lub kwaśnej śmietany.
- Mleko: Możesz również użyć mleka sojowego lub migdałowego.
- Frosting: Zdecydowanie zachęcam czytelników do używania ciężkiej śmietany. Możesz użyć mleka lub pół na pół, ale ciężka śmietana da lukru gęstszą konsystencję. Polecam go.
- Pamiętaj, aby sprawdzić moje 10 wskazówek dla pieczenia najlepszych babeczek przed rozpoczęciem!
Słowa kluczowe: babeczki z kremem
Przepisy powiązane
- Babeczki Funfetti z polewą z mlecznej czekolady
- Babeczki Funfetti z lukrem z mlecznej czekolady
- Babeczki z białą czekoladą
- Czekoladowy kremowy lukier serowy