Zdrowe odżywianie

Ciasto S'mores bez pieczenia

Agnieszka Kępińska

Popularne cateringi dietetyczne

DietBox 74 opinie zadowolonych klientów Zamów dietę
Cuisinable 14 opinii zadowolonych klientów Zamów dietę
Przełom w odżywianiu 143 opinie zadowolonych klientów Zamów dietę

Przejdź do przepisu

To 7-składnikowe ciasto bez pieczenia

składa się z 14 pysznych warstw! Beza marshmallow powstaje szybko na kuchence, czekoladowy ganache składa się tylko z 2 składników, a krakersy graham zapewniają niezbędną strukturę. Ułóż wszystko razem w kwadratowej formie do pieczenia i schładzaj w lodówce przez noc.

Ciasto s'mores od jakiegoś czasu znajduje się na mojej liście zadań do wykonania. Wyobraziłam sobie 3 warstwy ciasta z brązowego cukru, pokryte polewą z mlecznej czekolady i polewą bezową. Tosty, oczywiście.

Tylko, że ja całkowicie zmieniłam kierunek na korzyść czegoś łatwiejszego z 14 warstwami ciasta No Bake S'mores Cake

. Widziałam coś takiego na Tasty, więc użyłam tego jako inspiracji. Warstwę marshmallow zrobiłam używając domowej roboty kremu marshmallow. Czekolada to ganache czekoladowy. Włożyłam całość do lodówki, skrzyżowałam palce i czekałam, co wydawało się wiecznością. Udało się!!!

14 Warstwowe Ciasto Bez Pieczenia S'mores

To ciasto bez pieczenia z s'mores składa się z 14 warstw:

  • 6 warstw krakersów graham
  • 5 warstw domowej roboty kremu marshmallow (beza marshmallow)
  • 3 warstwy czekoladowego ganache

Potrzebujesz tylko 7 składników, aby go przygotować, a to obejmuje składniki na bezę marshmallow i ganache!

Jak zrobić czekoladowy ganache

Czy wiesz, że potrzebujesz tylko 2 składników, aby zrobić bogaty, aksamitny, gładki czekoladowy ganache? Aby zrobić ganache, podgrzej śmietanę aż będzie ciepła i polej nią posiekaną czekoladę. Użyj czystej czekolady. Znasz te 4 uncjowe tabliczki, które kupujesz w alejce z produktami do pieczenia? Ja lubię batoniki Baker's, Ghirardelli, Nestle Toll House lub Lindt. Posiekaj czekoladę na bardzo drobne kawałki. Im mniejsze kawałki, tym szybciej i łatwiej się roztopią, tworząc ganache.

Wskazówka dotycząca siekania czekolady:

Do siekania czekolady używaj ząbkowanego noża.

Pozostaw ciepłą śmietanę i czekoladę w misce na kilka minut, a następnie wymieszaj razem. Na początku masa będzie wydawać się zbyt płynna, ale połączy się w miarę dalszego mieszania. Odłóż ganache na bok i przygotuj marshmallow.

Jak zrobić domowej roboty krem Marshmallow (beza)

Jest to prosta mieszanka 4 składników gotowana na kuchence, a następnie ubijana do sztywnych szczytów. Jest to podobne do Swiss Meringue Buttercream, tylko bez rzeczywistego kremu maślanego. Smakuje jak puch marshmallow - ale lepiej, bo jest całkowicie domowej roboty. Możesz zobaczyć jak go robię na filmie poniżej. A jeśli śledzisz mojego bloga od jakiegoś czasu, widziałeś to już wiele razy:

  1. pieczona Alaska
  2. babeczki s'mores brownie
  3. najlepsze babeczki urodzinowe
  4. ciasto z musem czekoladowym
  5. babeczki hi-hat z masłem orzechowym
  6. tartaletki z s'mores

Więc mam nadzieję, że masz trochę praktyki do tego momentu! Ubij białka jaj, cukier i śmietanę tartar razem w podwójnym kotle lub żaroodpornej misce nad małym garnkiem. Możesz użyć miski ze stali nierdzewnej, która jest dołączona do Twojego miksera. (I tak potrzebujesz swojego miksera do ubijania).

  • Do czego służy kamień winny? Śmietana tarta jest niezbędna. Stabilizuje białka i pomaga ubić bezę na sztywne piki. Kiedy białka, cukier i śmietana są już delikatnie zagotowane, zdejmij z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy i zacznij ubijać.
  • Prawdziwa sztuczka: Ubijanie to miejsce, gdzie dzieje się magia. Mieszanka przejdzie z cienkiej cieczy do objętości jak moje włosy w wilgotny dzień. Ale o wiele ładniejszą i bardziej atrakcyjną. Podczas gdy struktura bezy marshmallow jest sztywna, tekstura jest miękka, lepka i kleista. Najlepsza część marshmallow!

Warstwy z krakersów grahamowych

Krakersy graham są strukturą całego ciasta. Potrzebujesz trochę ponad 1 standardowe pudełko, około 30-36 krakersów graham. Jest 6 warstw krakersów graham, więc na każdą warstwę zużywa się około 5-6 krakersów graham. Gdy ciasto dojrzewa w lodówce, krakersy grahamowe miękną. Są kruche i delikatne, a nie chrupiące w najmniejszym stopniu! Pamiętasz moje jagodowe ciasto lodowe? Dokładnie takie samo.

Video: Składanie Ciasta S'mores bez pieczenia

Warstwa krakersów graham leży pomiędzy każdą warstwą

kremu marshmallow lub czekoladowego ganache. Na koniec nakładamy warstwę czekoladowego ganache i odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin i do 2 dni. Jest to najlepsze ciasto na lato, ponieważ dosłownie musi być przygotowane z wyprzedzeniem.

Polewa z tostów Marshmallow

W przepisie i filmie możecie przeczytać i zobaczyć, że zarezerwowałam trochę kremu marshmallow na polewę. Dlaczego?

Ten rodzaj bezów rozpada się z czasem, gdy wystawiony jest na działanie nawet najmniejszej szczeliny powietrza. (Warstwy wewnątrz tortu są w porządku, nie martw się.) Chcemy uzyskać kremowy, puszysty, miękki wierzch, dlatego zalecam zarezerwowanie około 1 czubatej filiżanki kremu marshmallow na polewę. Przykryj i przechowuj w lodówce oddzielnie od ciasta. Kiedy ciasto będzie gotowe do podania, lekko ubij polewę, aby wtłoczyć w nią trochę powietrza, a następnie rozprowadź ją po całym wierzchu.

Czy masz palnik kuchenny? (Link afiliacyjny - ten jest moim ulubionym). Wyciągnij go ponownie i opiecz polewę marshmallow. Jeśli nie masz, są one zaskakująco tanie. Jeśli nie jesteś na rynku lub nie masz ochoty używać swojego, nie martw się. Ciasto jest dosłownie 14-warstwowym s'more, więc będzie smakowało dobrze zarówno z tostową polewą, jak i bez niej. Nie próbuj opiekać polewy w piekarniku. Całe ciasto się roztopi.

Ciasto s'mores bez pieczenia, łącznie z przygotowaniem ganache i kremu marshmallow, zajęło mi około 1 godziny na złożenie. Większość pracy można wykonać bez użycia rąk w lodówce. Weź dzieci lub przyjaciela, aby pomogli Ci rozbić krakersy graham, a z pewnością będą się dobrze bawić, gdy będziesz podpalać polewę!

Więcej przepisów na S'mores

  • Ciasto S'mores Brownie
  • Babeczki S'mores z nadzieniem marshmallow
  • S'mores Puppy Chow (stare, ale dobre!)
  • Toasted S'more Chocolate Chip Cookies
  • Tartaletki z S'mores
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Ciasto S'mores bez pieczenia

4,9 z 11 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 1 godz.
  • Czas gotowania: 5 minut
  • Całkowity czas: 13 godzin, 5 minut
  • Wydajność: służy 12
  • Kategoria: Deser
  • Metody: Bez pieczenia
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Ten 7-składnikowy tort bez pieczenia składa się z 14 pysznych warstw! Ułóż wszystko razem w kwadratowej formie do pieczenia i schładzaj w lodówce przez noc. Kiedy będziesz gotowy do podania, podpal polewę marshmallow - w stylu ogniska!


Składniki

  • trzy 4-uncjowe tabliczki(339g) półsłodkiej lub mlecznej czekolady, drobno posiekane*.
  • 1 i 1/2 szklanki (360ml) gęstej śmietany
  • 6 białek jaj, w temperaturze pokojowej
  • 1 i 1/2 szklanki (300g) granulowanego cukru
  • 3/4 łyżeczki śmietana z winem
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 30-36pełnych arkuszy krakersów graham (trochę ponad 1 standardowe pudełko)

Instrukcje

  1. Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 9×9 cali lub 8×8 cali wyłożyć papierem pergaminowym, zostawiając po bokach zwis do wyciągnięcia ciasta (umożliwia to krojenie i podawanie!). Odłóż na bok.
  2. Przygotuj ganache: Umieść posiekaną czekoladę w misce. Podgrzej śmietankę w małym rondelku, aż zacznie się delikatnie gotować na wolnym ogniu. (Nie pozwól jej dojść do szybkiego wrzenia - to zbyt gorące!) Wlać na czekoladę i pozostawić na 2-3 minuty, aby delikatnie zmiękczyć czekoladę. Powoli mieszaj, aż do całkowitego połączenia i rozpuszczenia czekolady. Przykryj i odstaw do lodówki, gdy będziesz robić bezę. Ganache może być przygotowany, przykryty i przechowywany w lodówce do 3 dni przed użyciem.
  3. Przygotuj bezę marshmallow: W żaroodpornej misce umieść białka jaj, cukier i śmietanę tartą. Ustaw miskę nad rondlem wypełnionym dwoma calami gotującej się wody. Nie pozwól jej dotknąć wody. (Możesz użyć podwójnego kotła, jeśli taki posiadasz). Ubijaj ciągle, aż cukier się rozpuści, a masa się rozrzedzi, około 4 minut. Dodaj ekstrakt waniliowy, a następnie używając miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w przystawkę do ubijania, ubijaj na wysokich obrotach przez 5-6 minut, aż powstaną sztywne, błyszczące szczyty. Odmierz 1 czubatą filiżankę (zrób to na oko), przykryj szczelnie i odstaw do lodówki na 2 dni. To będzie polewa.
  4. Zmontuj ciasto: Jeśli beza marshmallow i ganache są jeszcze lekko ciepłe, gdy składasz tort, to w porządku. Rozłóż bardzo cienką warstwę bezy marshmallow na dnie tortownicy. Nie musi być równa ani idealna; to tylko po to, aby podstawa z krakersów graham miała się do czego przyczepić. Zrób to najlepiej jak potrafisz z bezą marshmallow, ponieważ jest ona lepka. Rozprowadź ją powoli. Na wierzchu ułóż warstwę krakersów graham. Będziesz musiał je połamać, aby równomiernie je ułożyć; zobacz mój filmik powyżej, aby zobaczyć jak to zrobić. Na wierzchu połóż warstwę bezików marshmallow, następnie kolejną warstwę krakersów graham, następnie warstwę ganache czekoladowego, następnie warstwę krakersów graham, a następnie kolejną warstwę bezików marshmallow. Powtórz czynność, aby uzyskać w sumie 6 warstw krakersów graham, 4 warstwy bezy marshmallow (w tym cienką warstwę spodnią) i 3 warstwy czekoladowego ganache. Górna warstwa będzie na razie czekoladowa. Warstwy według listy: super cienka beza marshmallow, krakersy graham, beza marshmallow, krakersy graham, czekolada, krakersy graham, beza marshmallow, krakersy graham, czekolada, krakersy graham, beza marshmallow, krakersy graham, czekolada.
  5. Przykryć szczelnie i odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin i do 2 dni.
  6. Wyjmij z lodówki zarezerwowaną bezę marshmallow. Jeśli wydaje się nieświeża, ubij ją kilka razy widelcem lub trzepaczką.
  7. Wyjmij ciasto z lodówki, a następnie wyjmij je z tortownicy, wykorzystując nawisy po bokach. Odklej papier pergaminowy (lub nie - jeśli ufasz, że uda Ci się spalić wierzch bez zapalania się papieru!) i przełóż na żaroodporny półmisek lub deskę do krojenia. Rozłóż bezę marshmallow na wierzchu. Użyj łyżki, aby utworzyć szczyty i wiry. Podawaj natychmiast LUB podpal palnikiem kuchennym i podawaj natychmiast LUB luźno przykryj i odstaw do lodówki na 1 godzinę przed podpaleniem/ podaniem.
  8. Resztki przykryć i przechowywać w lodówce lub zamrażarce do 2 dni. Polewa może zacząć więdnąć.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Ganache może być przygotowany z wyprzedzeniem. Patrz krok 2. Cały tort (bez górnej warstwy bezowej polewy marshmallow) może być złożony i przechowywany w lodówce do 2 dni. Aby zamrozić: przygotuj tylko tyle bezy marshmallow, aby wystarczyło na warstwy wewnątrz tortu. Składa się ona z 4 białek, 1 szklanki (200g) cukru kryształu, 1/2 łyżeczki kremu winnego i 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Złóż ciasto zgodnie z instrukcją w kroku 4. Przykryć szczelnie i zamrozić na okres do 1 miesiąca. Rozmrażaj przez noc w lodówce. Przygotuj bezową polewę marshmallow: 2 białka, 1/2 szklanki (100g) cukru kryształu, 1/4 łyżeczki kremu winnego i 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Kontynuuj od kroku 7.
  2. Narzędzia specjalne (linki partnerskie): Mikser stojący KitchenAid | Szklana misa do mieszania | Kwadratowa patelnia 9 cali | Palnik kuchenny | Białe talerze
  3. Marshmallow Meringue: Beza marshmallow z czasem się rozpadnie. (Warstwy wewnątrz tortu są w porządku!) Chcemy, aby była puszysta na wierzchu, dlatego zalecam oddzielenie górnej warstwy (1 czubata filiżanka) w kroku 3 i delikatne ubicie jej widelcem lub trzepaczką w kroku 6 przed dodaniem na wierzch tortu.
  4. Czytelnicy spoza USA: Użyj herbatników digestive biscuits zamiast krakersów graham. Nie jestem pewna ile dokładnie.
  5. Co zrobić z pozostałymi żółtkami jaj? Oto przepisy wykorzystujące tylko żółtka. Polecam lemon curd!
  6. Co zrobić z dodatkowymi krakersami Graham? Oto przepisy z wykorzystaniem krakersów graham i okruchów krakersów graham.

Zainspirowany przez Tasty

Powiązane przepisy

  • Ciasto czekoladowo-wiórkowe z pianką S'mores
  • Ciasto czekoladowe z wiórkami S'mores
  • S'mores Puppy Chow
  • S'mores Chocolate Chip Cookie Cake


Popularne diety pudełkowe

Standard Jest to dieta pudełkowa dla wszystkich tych, którzy pragną się smacznie i zdrowo odżywiać i nie mają potrzeby wnikliwego liczenia kalorii. Zamów dietę
Odchudzająca Jest to typowa, deficytowa pudełkowa dieta redukcyjna, której celem jest zgubienie zbędnych kilogramów oraz zmniejszenie obwodów w kluczowych miejscach ciała w krótkim czasie. Zamów dietę
Sport Dieta pudełkowa dla sportowców to w pełni zbilansowany zestaw 5 lub 6 posiłków, uwzględniający zwiększone zapotrzebowanie na pełnowartościowe białko oraz węglowodany złożone. Zamów dietę
Wegetariańska Jest to dieta pudełkowa dla wszystkich tych, którzy pragną się smacznie i zdrowo odżywiać i nie mają potrzeby wnikliwego liczenia kalorii. Zamów dietę
Bezglutenowa Jest to specjalna dieta lecznicza dla osób cierpiących na choroby i dolegliwości glutenozależne, tj. celiakia, alergia, bądź nietolerancja na gluten. Zamów dietę
Bez laktory Jest formą leczenia dla osób, których organizm nie trawi zawartego w mleku cukru, czyli laktozy. Zamów dietę

Zobacz