Ciasto S'mores bez pieczenia

To 7-składnikowe ciasto bez pieczenia
składa się z 14 pysznych warstw! Beza marshmallow powstaje szybko na kuchence, czekoladowy ganache składa się tylko z 2 składników, a krakersy graham zapewniają niezbędną strukturę. Ułóż wszystko razem w kwadratowej formie do pieczenia i schładzaj w lodówce przez noc.Ciasto s'mores od jakiegoś czasu znajduje się na mojej liście zadań do wykonania. Wyobraziłam sobie 3 warstwy ciasta z brązowego cukru, pokryte polewą z mlecznej czekolady i polewą bezową. Tosty, oczywiście.
Tylko, że ja całkowicie zmieniłam kierunek na korzyść czegoś łatwiejszego z 14 warstwami ciasta No Bake S'mores Cake
. Widziałam coś takiego na Tasty, więc użyłam tego jako inspiracji. Warstwę marshmallow zrobiłam używając domowej roboty kremu marshmallow. Czekolada to ganache czekoladowy. Włożyłam całość do lodówki, skrzyżowałam palce i czekałam, co wydawało się wiecznością. Udało się!!!14 Warstwowe Ciasto Bez Pieczenia S'mores
To ciasto bez pieczenia z s'mores składa się z 14 warstw:
- 6 warstw krakersów graham
- 5 warstw domowej roboty kremu marshmallow (beza marshmallow)
- 3 warstwy czekoladowego ganache
Potrzebujesz tylko 7 składników, aby go przygotować, a to obejmuje składniki na bezę marshmallow i ganache!
Jak zrobić czekoladowy ganache
Czy wiesz, że potrzebujesz tylko 2 składników, aby zrobić bogaty, aksamitny, gładki czekoladowy ganache? Aby zrobić ganache, podgrzej śmietanę aż będzie ciepła i polej nią posiekaną czekoladę. Użyj czystej czekolady. Znasz te 4 uncjowe tabliczki, które kupujesz w alejce z produktami do pieczenia? Ja lubię batoniki Baker's, Ghirardelli, Nestle Toll House lub Lindt. Posiekaj czekoladę na bardzo drobne kawałki. Im mniejsze kawałki, tym szybciej i łatwiej się roztopią, tworząc ganache.
Wskazówka dotycząca siekania czekolady:
Do siekania czekolady używaj ząbkowanego noża.Pozostaw ciepłą śmietanę i czekoladę w misce na kilka minut, a następnie wymieszaj razem. Na początku masa będzie wydawać się zbyt płynna, ale połączy się w miarę dalszego mieszania. Odłóż ganache na bok i przygotuj marshmallow.
Jak zrobić domowej roboty krem Marshmallow (beza)
Jest to prosta mieszanka 4 składników gotowana na kuchence, a następnie ubijana do sztywnych szczytów. Jest to podobne do Swiss Meringue Buttercream, tylko bez rzeczywistego kremu maślanego. Smakuje jak puch marshmallow - ale lepiej, bo jest całkowicie domowej roboty. Możesz zobaczyć jak go robię na filmie poniżej. A jeśli śledzisz mojego bloga od jakiegoś czasu, widziałeś to już wiele razy:
- pieczona Alaska
- babeczki s'mores brownie
- najlepsze babeczki urodzinowe
- ciasto z musem czekoladowym
- babeczki hi-hat z masłem orzechowym
- tartaletki z s'mores
Więc mam nadzieję, że masz trochę praktyki do tego momentu! Ubij białka jaj, cukier i śmietanę tartar razem w podwójnym kotle lub żaroodpornej misce nad małym garnkiem. Możesz użyć miski ze stali nierdzewnej, która jest dołączona do Twojego miksera. (I tak potrzebujesz swojego miksera do ubijania).
- Do czego służy kamień winny? Śmietana tarta jest niezbędna. Stabilizuje białka i pomaga ubić bezę na sztywne piki. Kiedy białka, cukier i śmietana są już delikatnie zagotowane, zdejmij z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy i zacznij ubijać.
- Prawdziwa sztuczka: Ubijanie to miejsce, gdzie dzieje się magia. Mieszanka przejdzie z cienkiej cieczy do objętości jak moje włosy w wilgotny dzień. Ale o wiele ładniejszą i bardziej atrakcyjną. Podczas gdy struktura bezy marshmallow jest sztywna, tekstura jest miękka, lepka i kleista. Najlepsza część marshmallow!
Warstwy z krakersów grahamowych
Krakersy graham są strukturą całego ciasta. Potrzebujesz trochę ponad 1 standardowe pudełko, około 30-36 krakersów graham. Jest 6 warstw krakersów graham, więc na każdą warstwę zużywa się około 5-6 krakersów graham. Gdy ciasto dojrzewa w lodówce, krakersy grahamowe miękną. Są kruche i delikatne, a nie chrupiące w najmniejszym stopniu! Pamiętasz moje jagodowe ciasto lodowe? Dokładnie takie samo.
Video: Składanie Ciasta S'mores bez pieczenia
Warstwa krakersów graham leży pomiędzy każdą warstwą
kremu marshmallow lub czekoladowego ganache. Na koniec nakładamy warstwę czekoladowego ganache i odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin i do 2 dni. Jest to najlepsze ciasto na lato, ponieważ dosłownie musi być przygotowane z wyprzedzeniem.Polewa z tostów Marshmallow
W przepisie i filmie możecie przeczytać i zobaczyć, że zarezerwowałam trochę kremu marshmallow na polewę. Dlaczego?
Ten rodzaj bezów rozpada się z czasem, gdy wystawiony jest na działanie nawet najmniejszej szczeliny powietrza. (Warstwy wewnątrz tortu są w porządku, nie martw się.) Chcemy uzyskać kremowy, puszysty, miękki wierzch, dlatego zalecam zarezerwowanie około 1 czubatej filiżanki kremu marshmallow na polewę. Przykryj i przechowuj w lodówce oddzielnie od ciasta. Kiedy ciasto będzie gotowe do podania, lekko ubij polewę, aby wtłoczyć w nią trochę powietrza, a następnie rozprowadź ją po całym wierzchu.Czy masz palnik kuchenny? (Link afiliacyjny - ten jest moim ulubionym). Wyciągnij go ponownie i opiecz polewę marshmallow. Jeśli nie masz, są one zaskakująco tanie. Jeśli nie jesteś na rynku lub nie masz ochoty używać swojego, nie martw się. Ciasto jest dosłownie 14-warstwowym s'more, więc będzie smakowało dobrze zarówno z tostową polewą, jak i bez niej. Nie próbuj opiekać polewy w piekarniku. Całe ciasto się roztopi.
Ciasto s'mores bez pieczenia, łącznie z przygotowaniem ganache i kremu marshmallow, zajęło mi około 1 godziny na złożenie. Większość pracy można wykonać bez użycia rąk w lodówce. Weź dzieci lub przyjaciela, aby pomogli Ci rozbić krakersy graham, a z pewnością będą się dobrze bawić, gdy będziesz podpalać polewę!
Więcej przepisów na S'mores
- Ciasto S'mores Brownie
- Babeczki S'mores z nadzieniem marshmallow
- S'mores Puppy Chow (stare, ale dobre!)
- Toasted S'more Chocolate Chip Cookies
- Tartaletki z S'mores
Ciasto S'mores bez pieczenia
★★★★★ 4,9 z 11 recenzji- Autor: Sally
- Prep Time: 1 godz.
- Czas gotowania: 5 minut
- Całkowity czas: 13 godzin, 5 minut
- Wydajność: służy 12
- Kategoria: Deser
- Metody: Bez pieczenia
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Ten 7-składnikowy tort bez pieczenia składa się z 14 pysznych warstw! Ułóż wszystko razem w kwadratowej formie do pieczenia i schładzaj w lodówce przez noc. Kiedy będziesz gotowy do podania, podpal polewę marshmallow - w stylu ogniska!
Składniki
- trzy 4-uncjowe tabliczki(339g) półsłodkiej lub mlecznej czekolady, drobno posiekane*.
- 1 i 1/2 szklanki (360ml) gęstej śmietany
- 6 białek jaj, w temperaturze pokojowej
- 1 i 1/2 szklanki (300g) granulowanego cukru
- 3/4 łyżeczki śmietana z winem
- 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
- 30-36pełnych arkuszy krakersów graham (trochę ponad 1 standardowe pudełko)
Instrukcje
- Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 9×9 cali lub 8×8 cali wyłożyć papierem pergaminowym, zostawiając po bokach zwis do wyciągnięcia ciasta (umożliwia to krojenie i podawanie!). Odłóż na bok.
- Przygotuj ganache: Umieść posiekaną czekoladę w misce. Podgrzej śmietankę w małym rondelku, aż zacznie się delikatnie gotować na wolnym ogniu. (Nie pozwól jej dojść do szybkiego wrzenia - to zbyt gorące!) Wlać na czekoladę i pozostawić na 2-3 minuty, aby delikatnie zmiękczyć czekoladę. Powoli mieszaj, aż do całkowitego połączenia i rozpuszczenia czekolady. Przykryj i odstaw do lodówki, gdy będziesz robić bezę. Ganache może być przygotowany, przykryty i przechowywany w lodówce do 3 dni przed użyciem.
- Przygotuj bezę marshmallow: W żaroodpornej misce umieść białka jaj, cukier i śmietanę tartą. Ustaw miskę nad rondlem wypełnionym dwoma calami gotującej się wody. Nie pozwól jej dotknąć wody. (Możesz użyć podwójnego kotła, jeśli taki posiadasz). Ubijaj ciągle, aż cukier się rozpuści, a masa się rozrzedzi, około 4 minut. Dodaj ekstrakt waniliowy, a następnie używając miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w przystawkę do ubijania, ubijaj na wysokich obrotach przez 5-6 minut, aż powstaną sztywne, błyszczące szczyty. Odmierz 1 czubatą filiżankę (zrób to na oko), przykryj szczelnie i odstaw do lodówki na 2 dni. To będzie polewa.
- Zmontuj ciasto: Jeśli beza marshmallow i ganache są jeszcze lekko ciepłe, gdy składasz tort, to w porządku. Rozłóż bardzo cienką warstwę bezy marshmallow na dnie tortownicy. Nie musi być równa ani idealna; to tylko po to, aby podstawa z krakersów graham miała się do czego przyczepić. Zrób to najlepiej jak potrafisz z bezą marshmallow, ponieważ jest ona lepka. Rozprowadź ją powoli. Na wierzchu ułóż warstwę krakersów graham. Będziesz musiał je połamać, aby równomiernie je ułożyć; zobacz mój filmik powyżej, aby zobaczyć jak to zrobić. Na wierzchu połóż warstwę bezików marshmallow, następnie kolejną warstwę krakersów graham, następnie warstwę ganache czekoladowego, następnie warstwę krakersów graham, a następnie kolejną warstwę bezików marshmallow. Powtórz czynność, aby uzyskać w sumie 6 warstw krakersów graham, 4 warstwy bezy marshmallow (w tym cienką warstwę spodnią) i 3 warstwy czekoladowego ganache. Górna warstwa będzie na razie czekoladowa. Warstwy według listy: super cienka beza marshmallow, krakersy graham, beza marshmallow, krakersy graham, czekolada, krakersy graham, beza marshmallow, krakersy graham, czekolada, krakersy graham, beza marshmallow, krakersy graham, czekolada.
- Przykryć szczelnie i odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin i do 2 dni.
- Wyjmij z lodówki zarezerwowaną bezę marshmallow. Jeśli wydaje się nieświeża, ubij ją kilka razy widelcem lub trzepaczką.
- Wyjmij ciasto z lodówki, a następnie wyjmij je z tortownicy, wykorzystując nawisy po bokach. Odklej papier pergaminowy (lub nie - jeśli ufasz, że uda Ci się spalić wierzch bez zapalania się papieru!) i przełóż na żaroodporny półmisek lub deskę do krojenia. Rozłóż bezę marshmallow na wierzchu. Użyj łyżki, aby utworzyć szczyty i wiry. Podawaj natychmiast LUB podpal palnikiem kuchennym i podawaj natychmiast LUB luźno przykryj i odstaw do lodówki na 1 godzinę przed podpaleniem/ podaniem.
- Resztki przykryć i przechowywać w lodówce lub zamrażarce do 2 dni. Polewa może zacząć więdnąć.
Uwagi
- Instrukcja przygotowania: Ganache może być przygotowany z wyprzedzeniem. Patrz krok 2. Cały tort (bez górnej warstwy bezowej polewy marshmallow) może być złożony i przechowywany w lodówce do 2 dni. Aby zamrozić: przygotuj tylko tyle bezy marshmallow, aby wystarczyło na warstwy wewnątrz tortu. Składa się ona z 4 białek, 1 szklanki (200g) cukru kryształu, 1/2 łyżeczki kremu winnego i 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Złóż ciasto zgodnie z instrukcją w kroku 4. Przykryć szczelnie i zamrozić na okres do 1 miesiąca. Rozmrażaj przez noc w lodówce. Przygotuj bezową polewę marshmallow: 2 białka, 1/2 szklanki (100g) cukru kryształu, 1/4 łyżeczki kremu winnego i 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Kontynuuj od kroku 7.
- Narzędzia specjalne (linki partnerskie): Mikser stojący KitchenAid | Szklana misa do mieszania | Kwadratowa patelnia 9 cali | Palnik kuchenny | Białe talerze
- Marshmallow Meringue: Beza marshmallow z czasem się rozpadnie. (Warstwy wewnątrz tortu są w porządku!) Chcemy, aby była puszysta na wierzchu, dlatego zalecam oddzielenie górnej warstwy (1 czubata filiżanka) w kroku 3 i delikatne ubicie jej widelcem lub trzepaczką w kroku 6 przed dodaniem na wierzch tortu.
- Czytelnicy spoza USA: Użyj herbatników digestive biscuits zamiast krakersów graham. Nie jestem pewna ile dokładnie.
- Co zrobić z pozostałymi żółtkami jaj? Oto przepisy wykorzystujące tylko żółtka. Polecam lemon curd!
- Co zrobić z dodatkowymi krakersami Graham? Oto przepisy z wykorzystaniem krakersów graham i okruchów krakersów graham.
Zainspirowany przez Tasty
Powiązane przepisy
- Ciasto czekoladowo-wiórkowe z pianką S'mores
- Ciasto czekoladowe z wiórkami S'mores
- S'mores Puppy Chow
- S'mores Chocolate Chip Cookie Cake