Ciasteczka M&M z masłem orzechowym

Najdelikatniejsze ciasteczka z masłem orzechowym. Rozpływają się w ustach i eksplodują smakiem masła orzechowego!
Ze stuprocentową powagą chciałabym uznać te ciasteczka za najdoskonalsze, jakie kiedykolwiek zrobiłam. To duża pochwała dla niewinnego, małego ciasteczka z masłem orzechowym! To najsmaczniejsze, najbardziej puszyste, kruche i maślane ciasteczka, jakie kiedykolwiek jadłam.
Te miękkie ciasteczka, wypełnione M&Msami na każde święto, są wspaniałym przysmakiem przez cały rok. Moi współpracownicy pochłonęli je w kilka minut, pytając mnie nawet, czy są z piekarni.
Te ciasteczka w niczym nie przypominają tradycyjnych, twardych, chrupiących ciasteczek z masłem orzechowym, do których jesteś przyzwyczajony. Wręcz przeciwnie. Są tak miękkie, że dosłownie rozpływają się w ustach. Przepis na ciasteczka z masłem orzechowym GOLDMINE
.Najbardziej w tych ciasteczkach podoba mi się to, jak łatwy jest to przepis. Robiłam je już tak wiele razy i nigdy mnie nie zawiodły. Smacznego! ????
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litychCiasteczka M&M z masłem orzechowym
- Autorka: Sally
- Czas przygotowania: 45 minut
- Czas gotowania: 8 minut
- Całkowity czas: 1 godzina, 15 minut
- Wydajność: 36 ciasteczek
- Kategoria: Ciasteczka
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Najdelikatniejsze ciasteczka z masłem orzechowym. Rozpływają się w ustach i eksplodują smakiem masła orzechowego!
Składniki
- 1/2 szklanki (1 kostka lub 115 g) solonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej*.
- 1/2szklanki (100 g) jasnego brązowego cukruw proszku
- 1/4 szklanki (50 g) cukru granulowanego
- 1 duże jajko
- 3/4 szkl anki (185g) kremowego masła orzechowego
- 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1 i 1/4 szklanki (156g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
- 1 i 1/2 szklanki (300g) M&Msów
Instrukcje
- W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub stojącego z łopatkami, na średnich obrotach ubij masło z cukrem. Dodamy masło orzechowe, jajko i wanilię (w tej kolejności). Powoli wmieszaj sodę oczyszczoną i mąkę. Nie mieszaj zbyt mocno. Wmieszaj M&Ms-y za pomocą drewnianej łyżki. Schładzaj ciasto przez co najmniej 30 minut.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 350°F (177°C). Schłodzone ciasto wyłożyć łyżką stołową na natłuszczoną blachę lub silikonową matę do pieczenia. Ja wcisnęłam kilka M&Msów na wierzch kulek z ciasta. Przyciśnij kulki (tylko lekko), ponieważ nie rozprzestrzenią się zbytnio podczas pieczenia. Piecz przez 8-9 minut. Ciasteczka będą miękkie i mogą sprawiać wrażenie niegotowych. Stwardnieją w miarę stygnięcia.
- Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na drucianym stojaku. Smacznego!
Uwagi
- Masło: W tym przepisie możesz użyć masła niesolonego. Jeśli tak, dodaj 1/4 łyżeczki soli razem z mąką.
- Koniecznie sprawdź moje 5 najważniejszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek, a także 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.
Słowa kluczowe: masło orzechowe ciasteczka M&M
Przepisy powiązane
- Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym
- Słodkie serduszka z masłem orzechowym
- Ciasteczka z masłem orzechowym
- Ciasteczka z masłem orzechowym nadziewane roladkami