Ciasteczka z precli w czekoladzie

Te wyjątkowo kruche ciasteczka precelkowe pokryte czekoladą są wspaniałą odmianą tradycyjnych ciasteczek z kawałkami czekolady. Wyjątkowo miękkie i pełne kawałków precli oblanych czekoladą lub oblanych czekoladą stanowią idealne połączenie słodyczy, słodyczy i smaku.
Te ciasteczka z precli oblane czekoladą są odmianą naszych popularnych i uwielbianych ciasteczek z kawałkami czekolady.. Próbowaliście już ich? My mamy ten przepis na pamięć i wiemy, że wielu z Was również!
W dzisiejszym przepisie zamieniłam wiórki czekoladowe na czekoladowe kawałki precli. Są one idealne dla tych z Was, którzy pragną słodko-słonego połączenia w deserze. My lubimy je posypać solą morską, aby wydobyć słony smak precli. Bardzo smaczne!
Opowiedz mi o tych ciasteczkach z precli w polewie czekoladowej
- Tekstura: Ciasteczka z precli w polewie czekoladowej są miękkie i maślane, z ciągnącym się środkiem i lekko chrupiącymi brzegami. Chrupiące kawałki precli tracą niecochrupkości podczas pieczenia, ale nadal będziesz cieszyć się ich słonym czekoladowym smakiem.
- Łatwość: W tym przepisie na ciasteczka używamy roztopionego masła, więc nie ma potrzeby używania miksera. Reszta składników jest prosta i nieskomplikowana, włącznie z preclami w czekoladzie. Możesz użyć kupionych w sklepie (my lubimy markę Flipz) lub zrobić własne.
- Czas: Przygotowanie ciasta jest dość szybkie, ale upewnij się, że masz wystarczająco dużo czasu, aby schłodzić ciasto na ciasteczka. Jest to niezbędny krok, który zapobiegnie rozlewaniu się ciasteczek w tłuste kałuże.
Testowanie przepisu: Sukces ciasteczek
Poniższe wskazówki pomogą nadać ciasteczkom z precli w polewie czekoladowej idealną konsystencję.Jeśli chceszprzeczytać więcej, czytelnicy również uznali te wskazówki dotyczące pieczenia ciasteczekza pomocne!
- Schłodź ciasto. Lodówka to najlepszy przyjaciel Twoich ciasteczek, ponieważ pomaga utwardzić cieńsze ciasta, a także daje szansę na to, aby smaki w cieście się połączyły. Czy zauważyłeś kiedyś, że niektóre ciasteczka smakują jeszcze lepiej drugiego dnia? Niektórzy nazywają to "dojrzewaniem" ciasta i zawsze daje ono bardziej aromatyczne ciasteczka.
- Trochę nauki o ciasteczkach. Czy wiesz , żeroztopione masło nadaje ciasteczkom bardziej mięsistą, gęstą i maślaną konsystencję? To zależy od przepisu, ale ja z tych właśnie powodów przygotowuję wiele ciasteczek z roztopionym masłem zamiast zmiękczonego. Dodatkowo, jeśli używasz roztopionego masła, możesz po prostu użyć trzepaczki zamiast miksera elektrycznego. Jedno dodatkowe żółtko to także obietnica bogatszych, bardziej kruchych ciasteczek. Nie pomijaj go.
Precelki w polewie czekoladowej
Do tych ciasteczekmożesz użyć precli z czekoladą domowej roboty lub kupionych w sklepie. My proponujemy markę Flipz, ale tak naprawdę pasują do nich wszystkie kupione w sklepie. Rozdrobnij precle na mniejsze kawałki, mniej więcej wielkości (lub trochę większe) wiórków lub kawałków czekolady. Potrzebujesz około 1 filiżanki kawałków precli pokrytych czekoladą.
Więcej przepisów na ciasteczka
- Ciasteczka czekoladowe z solonym karmelem i orzechami pekan
- Ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi
- Ciasteczka z białej czekolady z orzechami makadamia
- Ciasteczka z M&M
- Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem
Ciasteczka z precli w czekoladzie
★★★★ 4 z 1recenzji- Autorka: Sally
- Czas przygotowania: 3 godziny, 10 minut
- Czas gotowania: 12 minut
- Czas całkowity: 3 godziny, 30 minut
- Plon: 16 ciasteczek
- Kategoria: Ciasteczka
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Przepysznie kruche ciasteczka z precli w czekoladzie to zabawna, słono-słodka odmiana klasycznych ciasteczek z kawałkami czekolady!
Składniki
- 2 i 1/4 szklanki (281 g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 i 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki soli
- 3/4 szkl anki (1,5 laski lub 170 g) niesolonego masła , roztopionego
- 3/4 szklanki (135 g) luźno pakowanego jasnobrązowego cukru
- 1/2 szkl anki (100 g) cukru ziarnistego
- 1 duże jajko + 1 żółtko , w temperaturze pokojowej
- 2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
- 1 czubata filiżanka kawałków precli w czekoladzie (domowej roboty lub kupionych w sklepie)
- sól morska
Instrukcje
- W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę, skrobię kukurydzianą i sól. Odstawić na bok.
- W średniej misce ubijemy roztopione masło, brązowy cukier i cukier kryształ, aż nie będzie grudek brązowego cukru. Wbij jajko, a następnie żółtko. Na koniec wlej ekstrakt z wanilii. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj je dużą łyżką lub gumową szpatułką. Ciasto będzie bardzo miękkie, ale gęste. Włóż kawałki precli pokrytych czekoladą. Ze względu na roztopione masło mogą one nie przylegać do ciasta, ale postaraj się je połączyć. Przykryj ciasto i schładzaj w lodówce przez 3 godziny lub do 3 dni. Chłodzenie jest obowiązkowe. Zdecydowanie polecam schłodzenie ciasta przez noc, aby mniej się rozlewało.
- Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw na 10 minut, aby lekko zmiękło w temperaturze pokojowej.
- Rozgrzać piekarnik do 325°F (163°C) . Wyłóż dwie duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. Odłożyć na bok.
- Z ciasta uformować kulki, około 3 łyżki stołowe na każdą. Ciasto będzie kruche, ale ciepło rąk pomoże mu się skleić. Kulki z ciasta na ciasteczka powinny być raczej wysokie niż szerokie, aby ciasteczka upiekły się jako grube. Więcej informacji i zdjęcie znajdziesz w tym poście. Umieść 8 kulek ciasta na każdej blasze, a następnie posyp każdą z nich solą morską. Piecz ciasteczka przez 12-13 minut. Ciasteczka będą wyglądały na bardzo miękkie i niedopieczone. Będą się dalej piec na blasze. Gdy ostygną, możesz wcisnąć kilka dodatkowych kawałków precli pokrytych czekoladą na wierzch każdego ciasteczka. Najlepiej robić to, gdy ciasteczka są jeszcze ciepłe. To tylko dla wyglądu! Nie jest to obowiązkowe. W tym momencie możesz również posypać wierzch każdego ciasteczka odrobiną soli morskiej.
- Pozwól ciasteczkom ostygnąć na blasze przez 10 minut, a następnie przenieś je na druciany stojak, aby całkowicie ostygły.
Uwagi
- Przygotowanie i zamrażanie: Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia. Możesz przygotować ciasto i schłodzić je w lodówce do 3 dni. Pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej, a następnie przejść do punktu 5. Upieczone ciasteczka można zamrozić na okres do 3 miesięcy. Niewypieczone kulki z ciasta na ciasteczka zamrażać do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka piecz przez dodatkową minutę, nie musisz ich rozmrażać. Kliknij tutaj, aby poznać moje rady i wskazówki dotyczące zamrażania ciasta na ciasteczka.
- Zapoznaj się z 5 najlepszymi wskazówkami dotyczącymi ciasteczek i poradami, jak zapobiegać ich rozlewaniu przed rozpoczęciem pieczenia.
- Przepis pochodzi z książki Ciasteczka z kawałkami czekolady.
Słowa kluczowe:
ciasteczka z precli w czekoladzie, ciasteczka kruchePokochasz też te tostowe ciasteczka czekoladowe z dodatkiem s'more. Po raz kolejny użyto tego samego ciasta, co w przepisie na kruche ciasteczka z kawałkami czekolady.
Przepisy powiązane
- Ciasteczka czekoladowe z precli z mascarpone
- Czekoladowe precelki z masłem orzechowym
- Ciasteczka czekoladowe z cukrem nierafinowanym
- Ciasteczka czekoladowe z cukrem nierafinowanym