Zdrowe odżywianie

Ciasteczka czekoladowe Biscoff

Agnieszka Kępińska

Popularne cateringi dietetyczne

DietBox 74 opinie zadowolonych klientów Zamów dietę
Cuisinable 14 opinii zadowolonych klientów Zamów dietę
Przełom w odżywianiu 143 opinie zadowolonych klientów Zamów dietę

Przejdź do przepisu

Ciasteczka z kawałkami czekolady zyskują dodatkowy zastrzyk smaku dzięki przyprawionemu cynamonem i posypanemu brązowym cukrem kremowi Biscoff, znanemu również jako Speculoos. Te ciasteczka z kawałkami czekolady z dodatkiem biszkoptu są niezwykle kruche i mają wspaniały, wyczuwalny smak! Na stronie ostatnio zmniejszyliśmy ilość mąki z 2 i ¼ szklanki do 2 szklanek (jak widać w przepisie poniżej). Ciasteczka nie mają już suchego smaku i znacznie lepiej się trzymają!

Co to jest Biscoff?

W zależności od marki i regionu, w którym zostało zakupione, pasta ta może być znana jako pasta biscoff, masło ciasteczkowe lub Speculoos. Popularne w Europie od lat (zwłaszcza w okresie Bożego Narodzenia) ciasteczka Biscoff "speculoos" to chrupiące, maślane ciasteczka o smaku brązowego cukru i ciepłych przypraw.

Pasta Biscoff jest wytwarzana z tych popularnych ciasteczek. Jest to słodkie, gęste, kremowe masło ciasteczkowe bez dodatku orzechów. Zazwyczaj można je znaleźć w większości dużych sklepów spożywczych w dziale z masłami orzechowymi. Trader Joe's ma je również w opakowaniu jako Speculoos Cookie Butter.

Oprócz dzisiejszych ciasteczek, uwielbiam używać go w ciasteczkach biscoff.

Opowiedz mi o tych ciasteczkach Biscoff Chocolate Chip Cookies

  • Tekstura: Te posypane brązowym cukrem ciasteczka są prawie tak samo kruche i miękkie jak zwykłeciasteczka czekoladowe. Jeśli będziesz postępować zgodnie z przepisem, będziesz cieszyć się ich grubym, miękkim środkiem, który w każdym kęsie kryje mnóstwo czekoladowych wiórków.
  • Smak: Ciasteczka smakują jak masło ciasteczkowe z dodatkiem wiórków czekoladowych. Są słodkie i maślane, z brązowym cukrem i odrobiną cynamonowej przyprawy.
  • Łatwość: W przepisie na ciasteczka używamy zmiękczonego masła, które wymaga ubicia śmietany z cukrami. Jest to dość standardowy krok w przypadku większości przepisów na ciasteczka. Upewnij się, że masz Biscoff/masło kakaowe do smarowania - znajdziesz je w większości sklepów spożywczych. Jeśli nie możesz go znaleźć, możesz użyć masła orzechowego.
  • Czas:
Odłóż odpowiednią ilość czasu na schłodzenie ciasta. Aby ciasteczka dobrze się upiekły (i aby smaki się wzmocniły), schładzaj ciasto w lodówce przez co najmniej 3 godziny. Nie masz zbyt wiele czasu? Zamiast tego spróbuj tych ciasteczek owsianych z białą czekoladą Biscoff.

Testowanie Przepisów: Co się sprawdza, a co nie

Ten przepis powstał na bazie naszych miękkichciasteczek z kawałkami czekolady. Dodanie masła ciasteczkowego do ciasta wymagało następujących modyfikacji i doprowadziło nas do przepisu do druku, który widzicie poniżej.

  1. Cukier: Biscoff jest dość słodki, więc nie przesadziliśmy z ilością cukru (w porównaniu do większości przepisów na ciasteczka czekoladowe, które mamy!)
  2. .
  3. Jajka: Dodaliśmy również dodatkowe żółtko. (Ten dodatek nie powinien Cię zaskoczyć, jeśli kiedykolwiek robiłeś nasze kruche ciasteczka z kawałkami czekolady. Dodatkowe żółtko dodaje wilgoci i bogactwa, ponieważ stwierdziliśmy, że masło z ciasteczek wysuszyło ich konsystencję.
  4. Wzmacniacze smaku: Dodajemy również ekstrakt z wanilii, brązowy cukier i cynamon. Wszystkie te trzy składniki podkreślają szczególny smak Biskwitów, zwłaszcza cynamon.
  5. Skrobia kukurydziana: Jedna łyżeczka skrobi kukurydzianej sprawia, że ciasteczka są niewiarygodnie miękkie. Dlatego te ciasteczka są miękkie i ciągnące się.
  6. Chłodzenie:
Jak zawsze, schłodzenie ciasta na ciasteczka jest koniecznością. To nasz numer 1, jeśli chodzi o pieczenie grubszych ciasteczek. Daje to również ciasteczkom czas na odpoczynek, co pomaga podkreślić ich smak. Wiesz, że chleb bananowy ma mocniejszy, bardziej wyrazisty smak, gdy trochę postoi? Tak samo jest z ciastem na ciasteczka.

Więcej ulubionych przepisów na ciasteczka

  • Cynamonowe ciasteczka z brązowego cukru
  • Ciasteczka z brązowego cukru klonowego
  • Piernikowe ciasteczka Whoopie Pies
  • Ciasteczka z płatków owsianych z rodzynkami
  • Snickerdoodles z białej czekolady i przyprawami korzennymi
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagram ikonainstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Ciasteczka czekoladowe Biscoff

★★★★★ 4,5 z 15recenzji
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 3 godziny, 15 minut
  • Czas gotowania: 10 minut
  • Czas całkowity: 4 godziny
  • Plon: 20 ciasteczek
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Sposób przygotowania: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Ciasteczka z kawałkami czekolady zyskują dodatkowy zastrzyk smaku dzięki przyprawionemu cynamonem i brązowym cukrem Biszkoptowi, znanemu również jako Speculoos.

Ciasto należy koniecznie schłodzić, ponieważ pozwala to na rozwinięcie smaków i zapobiega nadmiernemu rozsmarowaniu.

Składniki

  • 1/2 szklanki (115 g) niesolonego masła
  • , zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1/2szklanki (100g) cukru ziarnistego
  • 1/2szklanki (100 g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • w proszku
  • 1 duże jajko
  • , w temperaturze pokojowej
  • 1 duże żółtko
  • w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
  • ½ fil iżanki (130 g) pasty Biscoff
  • (lub masła ciasteczkowego Speculoos z Trader Joe's)
  • 2 szklanki (250 g) mąki uniwersalnej
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1 łyże czka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • 1/2 łyże czki mielonego cynamonu
  • 1/2 łyże czki soli
  • 1 i 1/4 szklanki (225 g) półsłodkich wiórków czekoladowych

Instrukcje

  1. W dużej misce za pomocą miksera ręcznego lub miksera stojącego z łopatką ubijać masło przez 1 minutę na średnich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe. Dodać cukier puder i cukier brązowy i ubijać na średnich obrotach do uzyskania puszystej, jasnej masy. Wbić jajko, żółtko i ekstrakt waniliowy, ubijając na wysokich obrotach. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski. Na wysokich obrotach wmieszać masę Biskff, aż do całkowitego połączenia.
  2. W osobnej misce ubij mąkę, sodę, skrobię kukurydzianą, cynamon i sól, aż do połączenia. Na niskich obrotach powoli wmieszać do mokrych składników, aż do ich połączenia. Przełącz na wysokie obroty i wsyp wiórki czekoladowe. Ciasto będzie się trochę kleić. Przykryj ciasto szczelnie folią aluminiową lub plastikową i schładzaj przez co najmniej 3 godziny, a nawet do 3 dni. Schłodzenie jest obowiązkowe w przypadku tego ciasta. Ja zawsze chłodzę swoje przez noc.
  3. Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw na 20 minut w temperaturze pokojowej. Jeśli ciasto schładzało się dłużej niż 3 godziny, pozostaw je w temperaturze pokojowej przez około 30 minut. Dzięki temu ciasto będzie łatwiejsze do nabierania i wałkowania.
  4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 350°F (177°C). Wyłóż dwie duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. (Zawsze zalecane do ciasteczek). Odstaw na bok.
  5. Nabierać i wałkować kulki z ciasta, po ok. 1,5 łyżki każda, w kulki i układać na blachach do pieczenia.
  6. Piec ciastka przez 9-10 minut. W trakcie pieczenia raz lub dwa razy obrócić blachę. Po wyjęciu z piekarnika upieczone ciasteczka będą wyglądały na bardzo miękkie w środku; będą "twardnieć" w miarę stygnięcia. Pozostawić do ostygnięcia na blasze przez 5 minut. Przełożyć na stojak do studzenia, aby całkowicie ostygły.

Uwagi

  1. Przygotowanie i zamrażanie:
  2. Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej lub w lodówce przez okres do 1 tygodnia. Upieczone ciasteczka można zamrozić do trzech miesięcy. Kulki z ciasta na ciasteczka również można zamrozić do trzech miesięcy. Zamrożone ciasteczka piec przez około 11 minut. Nie trzeba ich rozmrażać. Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj moje wskazówki dotyczące zamrażania ciasta na ciasteczka.
  3. Podwójna porcja:
  4. Ten przepis można z łatwością podwoić.
  5. Mąka: Ostatnio zmniejszyliśmy ilość mąki z 2 i 1/4 szklanki do 2 szklanek (tak jak w przepisie). Ciasteczka nie mają już suchego smaku i znacznie lepiej się trzymają.

Słowa kluczowe:

biscoff chocolate chip cookies, ciasteczka

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka czekoladowe z precli z mascarpone
  • Ciasteczka z podwójną czekoladą z wiórkami
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasteczka czekoladowe z precli z mascarpone


Popularne diety pudełkowe

Standard Jest to dieta pudełkowa dla wszystkich tych, którzy pragną się smacznie i zdrowo odżywiać i nie mają potrzeby wnikliwego liczenia kalorii. Zamów dietę
Odchudzająca Jest to typowa, deficytowa pudełkowa dieta redukcyjna, której celem jest zgubienie zbędnych kilogramów oraz zmniejszenie obwodów w kluczowych miejscach ciała w krótkim czasie. Zamów dietę
Sport Dieta pudełkowa dla sportowców to w pełni zbilansowany zestaw 5 lub 6 posiłków, uwzględniający zwiększone zapotrzebowanie na pełnowartościowe białko oraz węglowodany złożone. Zamów dietę
Wegetariańska Jest to dieta pudełkowa dla wszystkich tych, którzy pragną się smacznie i zdrowo odżywiać i nie mają potrzeby wnikliwego liczenia kalorii. Zamów dietę
Bezglutenowa Jest to specjalna dieta lecznicza dla osób cierpiących na choroby i dolegliwości glutenozależne, tj. celiakia, alergia, bądź nietolerancja na gluten. Zamów dietę
Bez laktory Jest formą leczenia dla osób, których organizm nie trawi zawartego w mleku cukru, czyli laktozy. Zamów dietę

Zobacz