Ciasteczka z podwójną czekoladą z wiórkami

Te nieodparte podwójne ciast
eczka z wiórkami czekoladowymi łączą w sobie miękkie ciasteczka z wiórkami czekoladowymi i białą czekoladą w jednym. Są kruche, czekoladowe i upieczone do perfekcji. Nigdy nie zdasz sobie sprawy, jak proste są w przygotowaniu!Do zrobienia dzisiejszych ciasteczek z podwójną czekoladą zainspirowała mnie moja wersja z masłem orzechowym. Chciałam, aby zawijane ciasteczka były w całości czekoladowe - ten przepis jest taki sam jak moje ciasteczka z masłem orzechowym, ale używamy klasycznych przepisów na ciasteczka z kawałkami czekolady zamiast ciasta z masłem orzechowym.
Dwa ciasteczka w jednym
Łączymy dwa ulubione przepisy czytelników na ciasteczka w jedno, aby stworzyć dzisiejsze podwójnie czekoladowe ciasteczka swirl:
- Bogate i maślane, miękkie ciasteczka z kawałkami czekolady
- Rozkosznie czekoladowe ciasteczka z białą czekoladą (to ciasto to mój przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady)
Najlepsze z obu ciasteczkowych światów:
- Nie musisz wybierać ulubionego - klasyczne ciasteczka z kawałkami czekolady i ciasteczka z białą czekoladą w jednym.
- Roztopione wiórki czekoladowe i wiórki z białej czekolady
- Super kruche i ekstra maślane
- Każde ciasteczko ma piękne, unikalne zawijasy
- Miękkie i perfekcyjnie wypieczone
- Mnóstwo czekolady w każdym kęsie!
Jak zrobić zawijane ciasteczka
Te ciasteczka mogą wyglądać na nieco skomplikowane, ale nie mogą być łatwiejsze do zrobienia. Po prostu robimy dwa ciasta na ciasteczka, wałkujemy je razem i pieczemy. Prześledźmy szybko poszczególne kroki, abyś zrozumiał proces zanim zaczniesz:
- Przygotuj ciasto na ciasteczka z białą czekoladą.
- Przygotuj ciasto na ciasteczka z wiórkami czekoladowymi.
- Schłodź ciasta na ciasteczka. Za chwilę je połączymy, więc schładzaj je osobno. Zalecam schładzanie ciasta przez co najmniej 3-4 godziny, aby uzyskać grubsze ciasteczka (jak na zdjęciu).
- Z każdego ciasta uformuj kulki. Użyj około 1,5 łyżki stołowej ciasta na każdą z nich. Połącz 1 kulkę z ciasta na ciasteczka z białej czekolady z 1 kulką z ciasta na ciasteczka z kawałkami czekolady - zwiń je razem w jedną dużą kulkę (około 3 łyżki ciasta).
- Upiecz. Zawsze zalecam pieczenie ciasteczek do momentu, aż ich brzegi będą twarde. Powinno to zająć co najmniej 11-12 minut.
Chłodzenie ciasta na ciasteczka jest niezbędne
Schłodzenie ciasta na ciasteczka jest koniecznością w tym przepisie. Dlaczego? Pomaga to zapobiec rozlewaniu się ciasta.
W przypadku tych podwójnie czekoladowych ciasteczek z wiśniami, polecam schładzanie ciasta przez co najmniej 3-4 godziny.
Schłodzenie ciasta zapobiega nadmiernemu rozlewaniu się ciasta. Im zimniejsze ciasto, tym mniej ciasteczek będzie się nadmiernie rozlewać w tłuste kałuże. Schłodzenie ciasta na ciasteczka nie tylko gwarantuje mniejszą ilość rozsypanych ciasteczek, ale także podniesienie ich walorów smakowych. Wszystkie smaki w przepisie na ciasteczka połączą się ze sobą w czasie chłodzenia. To jest wspaniałe!Jeśli jesteś zainteresowany, oto moje 10 gwarantowanych wskazówek, które pomogą Ci zapobiec rozlewaniu się ciasta na ciasteczka. ????
Więcej przepisów na ciasteczka z nadzieniem czekoladowym
- Ciasteczka czekoladowe na wierzch
- Czekoladowe ciasteczka S'mores
- Czekoladowe ciasteczka z posypką
- Ciasteczka z ciasta czekoladowego
- Ciasteczka bez pieczenia
- Ciasteczka z orzechami włoskimi Brownie
Ciasteczka z podwójną czekoladą z wiórkami
★★★★★ 5 z 5 recenzji- Autor: Sally
- Prep Time: 3 godziny, 30 minut
- Czas gotowania: 12 minut
- Całkowity czas: 4 godziny
- Plon: 32 ciasteczka
- Kategoria: Ciasteczka
- Metody: Pieczenie
- Kuchnia: Amerykańska
Opis
Te nieodparte podwójne ciast eczka z wiórkami czekoladowymi to połączenie miękkich ciasteczek z wiórkami czekoladowymi i białej czekolady w jednym. Upewnij się, że schłodziłeś ciasto zgodnie z instrukcją. Instrukcje dotyczące zamrażania znajdują się w uwagach do przepisu.
Składniki
Ciasto na ciasteczka z białą czekoladą
- 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
- 1/2szklanki (100g) cukru kryształu
- 1/2filiżanki (100g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
- 1 duże jajko*
- 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
- 1 fil iżanka (125g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
- 1/2 szklanki + 2 łyżki stołowe (51g) niesłodzonego kakao w proszku
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 łyżki stoł owe (30ml) mleka*
- 1 filiżanka + 2 łyżki stołowe(202g) wiórków z białej czekolady
Ciasto czekoladowe z wiórkami
- 3/4 szklanki(170g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
- 3/4 szkl anki (150g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
- 1/4 szkl anki (50g) cukru kryształu
- 1 duże jajko*
- 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
- 2 filiżanki (250g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej (lub mąki kukurydzianej)
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki sól
- 1 filiżanka + 2 łyżki stołowe(202g) półsłodkich wiórków czekoladowych
Instrukcje
- Zrobić ciasto czekoladowe: Masło i cukry wymieszać ręcznie lub mikserem z łopatkami na średnich obrotach, aż będą lekkie i puszyste. Zeskrobać boki i spód, jeśli trzeba. Wbij jajko i wanilię na wysokich obrotach, aż do połączenia, zeskrobując boki w razie potrzeby. W osobnej misce, połącz mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól. Powoli wmieszaj je do mokrych składników na niskich obrotach. Ciasto będzie gęste. Ponownie, na niskich obrotach, wmieszaj mleko, aż do połączenia składników. Ciasto będzie lepkie. Dodaj 1 szklankę wiórków z białej czekolady.
- Przygotuj ciasto na ciasteczka czekoladowe: Utrzyj masło i cukry razem z mikserem ręcznym lub stojącym wyposażonym w przystawkę z łopatkami na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste. Zeskrobać boki i dno w razie potrzeby. Wbij jajko i wanilię na wysokich obrotach, aż do połączenia, zeskrobując boki w razie potrzeby. W osobnej misce, połącz mąkę, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną i sól. Powoli wmieszaj je do mokrych składników na niskich obrotach. Ciasto będzie gęste. Dodaj 1 filiżankę wiórków czekoladowych.
- Przykryj oba ciasta folią aluminiową i schładzaj przez co najmniej 3-4 godziny lub do 3 dni. Schłodzenie jest konieczne; ciasteczka rozpadną się na płaskie kałuże, jeśli nie będą schłodzone.
- Rozgrzać piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż blachę silikonową matą do pieczenia lub papierem pergaminowym. Odmierz 1,5 łyżki stołowej ciasta czekoladowego. Zroluj w kulkę. Weź 1,5 łyżki ciasta czekoladowego. Zwiń w kulkę. Wciśnij obie kulki między dłonie i zwiń w jedną dużą kulkę. Powtórz wałkowanie dla każdego ciasteczka. Ciasto czekoladowe jest wyjątkowo lepkie i będzie się kleić do rąk, więc umyj je po każdym ciasteczku. Ważne jest, aby ciasto czekoladowe było schłodzone, w przeciwnym razie będzie jeszcze bardziej brudzące.
- Piecz ciasteczka przez 11-12 minut. Ciasteczka będą wyglądały na bardzo miękkie, puszyste i prawie nie do zrobienia. Wyjmij z piekarnika. Z pozostałej białej czekolady i półsłodkich czekoladowych chipsów, które Ci zostały, wciśnij po kilka do każdego ciasteczka. (To tylko dla wyglądu i nie jest konieczne.) Chłodź ciasteczka przez 10 minut na blasze, a następnie przenieś je na stojak, aby całkowicie ostygły.
- Pozostałości ciasteczek szczelnie przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.
Uwagi
- Przygotowanie i zamrażanie: Ciasteczka można przygotować i schłodzić w lodówce do 3 dni. Upieczone ciasteczka można zamrozić do 3 miesięcy. Niewypieczone kulki z ciasta zamrażać dobrze przez okres do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka piecz przez dodatkową minutę, nie musisz ich rozmrażać. Kliknij tutaj, aby uzyskać moje wskazówki i sztuczki na temat zamrażania ciasta na ciasteczka.
- Jajka: Jajko o temperaturze pokojowej jest preferowane dla obu ciasteczek, aby ułatwić mieszanie. Dobra zasada kciuka - jeśli używasz masła o temperaturze pokojowej, zawsze używaj jajek o temperaturze pokojowej, chyba że podano inaczej.
- Mleko: Każde mleko mleczne lub bezmleczne działa.
- Czekoladowe ciasteczka są moje wewnątrz-na zewnątrz ciasteczka z kawałkami czekolady i ciasteczka z kawałkami czekolady są moje miękkie ciasteczka z kawałkami czekolady. Moje kruche ciasteczka z kawałkami czekolady będą działać równie dobrze!
- Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek i moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.
Słowa kluczowe: double chocolate chip swirl cookies, chocolate chip swirl cookies
Jeśli uwielbiasz zawijane ciasteczka, upiecz moje czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym! ↓ ↓
Przepisy powiązane
- Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą
- Ciasteczka czekoladowe z Nutellą
- Delikatne ciasteczka czekoladowe
- Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem i toffi