Twoje ulubione potrawy komfortowe z warzywami w puszce

07 May Your Favorite Comfort Foods Using Canned Vegetables Posted at 07:30h in Food Facts, Healthy Eating, Recipes, Tips by Toby Amidor 3 Comments Photo courtesy of Kristen Massad This post was created in partnership with Cans Get You Cooking. Zostałem wynagrodzony za moje zaangażowanie czasu. Jednakże, moje opinie są całkowicie moje. Podczas pandemii, wiele osób zwróciło się do żywności pocieszenia, aby pomóc sobie ukoić w tym bezprecedensowym czasie. Kiedy byłam dziewczynką, moja mama robiła mi grillowany ser z z zupą pomidorową, kiedy potrzebowałam odebrać mnie. Dla mnie jest to jedno z najbardziej pocieszających pokarmów, jakie istnieją! Poza tym, wielu ludzi również zaopatrywało się w jedzenie w puszkach. Gdy budżety na jedzenie są napięte, a podróże na zakupy są ograniczone, jedzenie w puszkach jest zawsze tam dla ciebie jako opcja przystępna cenowo i stabilna. Skorzystałam z okazji, aby stworzyć kilka z moich ulubionych potraw komfortowych z nowoczesnym spinem z wykorzystaniem warzyw w puszkach. Mam nadzieję, że spodobają się Wam tak samo dobrze jak mojej rodzinie i mnie. Dlaczego zwracam się do konserwy Dobrze zaopatrzona spiżarnia owoców i warzyw w puszce może pomóc ci służyć w górę zalecane 42 filiżanki owoców i 53 filiżanki warzyw rodzina czterech potrzeb każdego tygodnia. Około trzech czwartych populacji nie spożywa zalecanych ilości owoców i warzyw. Produkty w puszkach ułatwiają zdrowe odżywianie: kiedy produkty w puszkach są włączane do diety, ludzie mają tendencję do jedzenia większej ilości owoców i warzyw! W badaniu opublikowanym w roku 2016 w "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" porównano dorosłych i dzieci spożywających owoce i warzywa w puszkach z tymi, którzy nie używają puszek i stwierdzono, że dorośli i dzieci spożywające owoce i warzywa w puszkach otrzymują więcej energii, błonnika, choliny i potasu oraz mniej tłuszczu i tłuszczów nasyconych. Ponadto, dzieci i dorośli, którzy używali sześciu lub więcej konserw tygodniowo, mają większe prawdopodobieństwo, że dieta zawiera więcej 17 niezbędnych składników odżywczych, w tym potasu, wapnia i błonnika. Amerykanie stosują dietę o niskiej zawartości czterech ważnych składników odżywczych, w tym błonnika, potasu, wapnia i witaminy D. Wytyczne żywieniowe dla Amerykanów zalecają spożywanie pokarmów bogatych w te składniki. O procesie puszkowania odwiedziłem fabrykę konserw w Sacramento w Kalifornii i z pierwszej ręki zobaczyłem, jak świeże owoce i warzywa są zbierane w szczytowym momencie dojrzałości i konserwowane w ciągu zaledwie czterech godzin, uszczelniając ich odżywianie i smak. Bliskość pola do zakładu pakującego oraz wydajność nowoczesnych zakładów produkujących konserwy zamykają składniki odżywcze w szczycie dojrzałości zaledwie kilka godzin po zbiorach. To jest naprawdę niesamowite do oglądania! Ponadto, puszki zapewniają całoroczny dostęp do sezonowych owoców i warzyw oraz utrzymanie świeżości i smaku żywności bez konieczności stosowania konserwantów i dodatków. Żywność w puszkach rzeczywiście ma podobne - lub lepsze! - profile żywieniowe jak ich świeże lub mrożone odpowiedniki. Poczuj się dobrze z puszkami żywnościowymi! Dobrze zaopatrzona spiżarnia wypełniona jedzeniem w puszkach pomoże Ci przetrwać tydzień z kreatywnymi posiłkami (jak ten poniżej!) możesz czuć się dobrze, służąc rodzinie i przyjaciołom. Według sondażu przeprowadzonego wśród 1000 mam z dziećmi w gospodarstwie domowym, prawie połowa (49%) prawdopodobnie skończy się jedzenie w lodówce w czwartek lub wcześniej. Sześćdziesiąt jeden procent często ucieka się na wynos lub wychodzi na kolację, ponieważ nie ma pod ręką składników do przyrządzenia kolacji. Teraz, w obliczu pandemii, gromadzenie zapasów żywności w puszkach, które mają ponad 1500 odmian, oznacza, że nie trzeba zamawiać w lub udać się na rynek. Konserwy pomagają również Amerykanom zmniejszyć ilość łatwo psujących się owoców i warzyw, które kupują, a następnie wyrzucają. Większość Amerykanów wyrzuca około 15 do 20% świeżych produktów, które kupują rocznie. Podczas procesu puszkowania odpady, takie jak skórki, rdzenie i inne niejadalne substancje roślinne, są usuwane i ponownie wykorzystywane jako pasza rolnicza lub kompost. Comfort Foods Using Canned Vegetables Below are the recies for Jalapeno Popper Grill Cheese using canned jalapenos (which you can find in the Mexican food aisle) and my Warming Tomato Soup using canned peas and carrots. Foto courtey of Kristen Massad Jalapeno Popper Grill Cheese Serves 2 Całkowity czas: 30 minut Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 20 minut Natrysk nieprzywierający 4 kromki boczku indyczego 1/4 filiżanki bitej śmietany, podzielone 4 kromki chrupiącego chleba pełnoziarnistego 2 łyżki stołowe pokrojone w puszki jalapeno, odsączone 4 kromki zmniejszonego tłuszczu Ser Cheddar Obłożyć dużą patelnię natryskiem nieprzywierającym i podgrzać na średnim ogniu. Kiedy olej się mieni, dodać boczek z indyka i gotować do chrupkości, obracając się regularnie, około 10 minut. Boczek z indyka wyjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia. Ostrożnie przetrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym. Każdą z czterech kromek chleba polewamy 1 łyżką stołową śmietankowego sera. Na dwie kromki chleba położyć dwie kromki sera, 1 łyżkę stołową jalapenos i 2 dwie kromki gotowanego boczku. Każdą z nich położyć drugą kromkę chleba, aby zrobić kanapkę. Taką samą dużą patelnię pokryć nieprzywierającym sprayem do gotowania i podgrzać na średnim i małym ogniu. Kiedy olej się mieni, dodać dwie kanapki i gotować, naciskając górną częścią patelni, aż ser się roztopi, około 3 minut z każdej strony. Wyjąć grillowany ser z patelni i ułożyć na dwóch talerzach. Pokroić na pół i podać na ciepło. Informacje żywieniowe (na kanapkę) Kalorie: 527; tłuszcz całkowity: 28 g; tłuszcz nasycony: 12 g; białko: 17 g; węglowodany ogółem: 43g; Błonnik: 5g; Cukry: 4g; Sód: 1500 mg Fot. Dzięki uprzejmości Kristen Massad Zupa Pomidorowa Ogrzewająca z Grochem i Marchewką Serwuje 4 Czas całkowity: 45 minut Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 30 minut 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 1 średnia cebula, posiekana 2 (28 uncji) puszki pokruszone pomidory 2 filiżanki bulionu warzywnego niskosodowego 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 1/2 łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 (8,5 uncji) puszka bez soli dodana groszku i marchewki, odsączona i opłukana Gorący olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Kiedy olej się mieni, dodać cebulę i gotować, aż cebula będzie przezroczysta, a czosnek pachniał przez około 3 minuty. Dodać pokruszone pomidory, bulion, pietruszkę, bazylię, oregano, czosnek w proszku, sól i czarny pieprz i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować pod przykryciem, aż do połączenia smaków, około 25 minut. Zupę wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 10-15 minut. Wlać zupę do blendera i mieszać, aż będzie gładka. Włożyć zupę z powrotem do rondla i dodać groszek z puszki i marchewkę. Doprowadzić mieszankę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Podawaj na ciepło informacje żywieniowe (na 1¾ filiżanki): Kalorie: 203; Tłuszcz całkowity: 5 g; Tłuszcz nasycony: 1 g; Białko: 9 g; Węglowodany ogółem: 39g; Błonnik: 11g; Cukry: 21g; Sód: 1,098 mg