Zdrowe odżywianie

Red Velvet Seven Layer Bars

Agnieszka Kępińska
Przejdź do przepisu

Te siedmiowarstwowe batoniki z czerwoną aksamitką

to wszystko, co uwielbiamy w klasycznych siedmiowarstwowych batonikach, ale są one upieczone na wierzchu ciasteczkowej skórki z czerwonej aksamitki. Te nadziewane batoniki są ekstra kruche, gęste, maślane i słodkie!

Uwaga miłośnicy czerwonego aksamitu!

Przepis na te siedmiowarstwowe batoniki pochodzi z książki kucharskiej mojej drogiej przyjaciółki Deborah, Red Velvet Lover's Cookbook. Deborah bloguje na Taste and Tell i napisała tę książkę kucharską dla każdego, kto jest szaleńczo zakochany w smaku czerwonego aksamitu. Tak, to książka o wszystkich rzeczach związanych z czerwonym aksamitem! Wiedziałam, że podzielenie się przepisem z tej książki kucharskiej będzie hitem biorąc pod uwagę jak bardzo wszyscy kochamy ciasto red velvet i babeczki red velvet.

Te siedmiowarstwowe batoniki przypominają mi klasyczne magiczne batoniki (znane również jako batoniki siedmiowarstwowe), ale z dodatkiem czerwonego aksamitu. Podstawą jest miękka, ciasteczkowa warstwa czerwonego aksamitu. Na wierzchu? Bogate, słodkie, kruche, lepkie i całkowicie przeciążone smorgasbord polew. Idź na całość lub do domu.


Te siedmiowarstwowe batoniki Red Velvet są:

  • Całkowicie bogate i pobłażliwe
  • Idealne dla miłośników czerwonego aksamitu
  • Miękkie i gęste
  • Kokosowe
  • Łatwe do zrobienia
  • Zawsze hit dla tłumu
  • Pełne wiórków czekoladowych, wiórków z białej czekolady, kokosa i orzechów pekan.
  • Marzenie miłośnika tekstur

Składniki, których potrzebujesz

Z pewnością docenisz fakt, że ten przepis nie wymaga żadnych szalonych składników. Potrzebujesz tylko podstawowych składników.

  • Mąka:
  • Mąka uniwersalna służy jako podstawa tych batonów.
  • Kakao w proszku:
  • Kakao w proszku pomaga dodać, że kakao smak czerwony aksamit.
  • Proszek do pieczenia: Pro
  • szek do pieczenia pomaga bary rosnąć.
  • Ekstrakt waniliowy i sól:
  • Oba dodać smaku. Spróbuj użyć domowej roboty ekstrakt waniliowy.
  • Cukier:
  • Aby osłodzić bazę.
  • Czerwony barwnik spożywczy:
  • Zabarwia bazową warstwę ciasteczek na czerwono, aby uzyskać klasyczny wygląd czerwonego aksamitu.
  • Jajko:
  • 1 jajko wiąże wszystko razem.
  • Chipsy czekoladowe, chipsy z białej czekolady, wiórki kokosowe i pekany:
  • Pyszne dodatki do tych barów.
  • Słodzonemleko skondensowane:
Po wylaniu na wierzchu, słodzone mleko skondensowane jest "klej", który trzyma polewę razem. To piecze i powłoki polewy tak każdy kęs jest chewy ooey gooey!

Uwaga na temat barwników spożywczych:

Warstwa czerwonych aksamitnych ciasteczek nie byłaby czerwona bez barwnika spożywczego. Polecam barwnik spożywczy w żelu, ponieważ kolor jest skoncentrowany, więc potrzebujesz go mniej. Aby uzyskać naturalny barwnik, spróbuj użyć proszku buraczanego. Jeśli nie chcesz używać barwnika spożywczego, zrezygnuj z niego! Batoniki będą miały ten sam smak i piękny odcień kakao.

Jak zrobić siedmiowarstwowe batoniki Red Velvet?

  1. Ubij suche składniki razem.
  2. Mokre składniki wymieszaj razem.
  3. (Masło, cukier, jajko i wanilia).
  4. Dodać czerwony barwnik spożywczy.
  5. Rozprowadź ciasto na przygotowanej patelni.
  6. Ciasto na tę warstwę jest niesamowicie lepkie i gęste, więc nie spiesz się z rozprowadzaniem go na patelni.
  7. Upiecz warstwę ciasteczkową.
  8. Piec spód z czerwonych aksamitnych ciasteczek przez 8 minut.
  9. Dodaj dodatki do ciasteczek na spodzie.
  10. Posypać równomiernie kokosem, a następnie wiórkami czekoladowymi i wiórkami z białej czekolady. Na wierzch równomiernie wylać mleko skondensowane. Dodać orzechy pekan.
  11. Upiec.
  12. Piec siedmiowarstwowe batoniki aż do zastygnięcia.
  13. Ostudź, a następnie pokrój na kwadraty.

Jakiej wielkości patelni użyć?

Przepis Deborah nakazuje piec batoniki w patelni 9×13, ale moja była brudna (mycie naczyń w trakcie robienia siedmiowarstwowych batoników? nie), więc użyłam patelni 11×7 cali. Użycie mniejszej patelni sprawiło, że moje batoniki były trochę grubsze niż batoniki Debory. Podaję oba czasy pieczenia w przepisie poniżej.

Która część jest Twoją ulubioną?

Z tak wieloma smakami i teksturami, które można pokochać, trudno jest wybrać ulubioną! Jeśli musiałabym wybrać, myślę, że moim byłaby roztopiona czekolada połączona z kruchym, słodkim kokosem.

Deborah opisuje te batoniki jako uzależniające - i całkowicie trafia w sedno tego opisu. Jako wielka fanka zwykłych siedmiowarstwowych batoników (i tych ostatecznych magicznych ciasteczek), nie mogłam przestać kroić małych kwadracików dla siebie. Śmiem twierdzić, że ta wersja klasycznego deseru może być lepsza od oryginału? Poważnie.

Drukuj ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterestu ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Red Velvet Seven Layer Bars

★★★★★ 4,5 z 2recenzji
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 35
  • minut
  • Czas całkowity: 3 godziny
  • Wydajność: 24-30 barów
  • Kategoria: Bary
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

W tych puszystych, lepkich i słodkich czerwonych aksamitnych batonikach jest aż 7 warstw do pokochania.


Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki (156g) mąki uniwersalnej
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1 łyżka stołowa (5g) niesłodzonego kakao w proszku
  • 1/2 łyże czki proszku do pieczenia
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki (115g) niesolonego masła
  • , zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 szkl anki (150g) granulowanego cukru
  • 1 duże jajko
  • 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka stołowa (15ml) czerwonego barwnika spożywczego
  • w płynie
  • 1 i 1/3 szklanki (120g) słodzonego rozdrobnionego orzecha kokosowego*
  • .
  • 1 fil iżanka (180g) półsłodkich wiórków czekoladowych*
  • 1/2 filiżanki (90g) wiórków z białej
  • czekolady
  • 1 (14 uncji) puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 fil iżanka (130g) posiekanych pekanów

Instrukcje

  1. Ustawić środkową półkę i rozgrzać piekarnik do temperatury 350°F (177°C). Dno i boki formy do pieczenia o wymiarach 9×13* wyłożyć folią aluminiową (lub użyć pergaminu), pozostawiając nadmiar z każdej strony. Odłóż na bok.
  2. Ubij mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól w dużej misce, aż do połączenia. Odłóż na bok.
  3. W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera lub miksera z łopatkami, ubijaj masło przez 1 minutę na średnich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe. Dodać cukier granulowany i ubijać na średnich obrotach do uzyskania puszystej masy i jasnego koloru. Wbij jajko i wanilię na dużej prędkości, aż do połączenia. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski. Dodać barwnik spożywczy, aż do połączenia. Z mikserem pracującym na niskich obrotach, powoli wmieszać suche składniki do mokrych, aż do ich połączenia. Czerwone ciasto aksamitne będzie dość gęste i lepkie.
  4. Używając gumowej szpatułki, rozprowadź ciasto w równej warstwie w przygotowanej formie do pieczenia. Ciasto jest bardzo lepkie, więc nie spiesz się z wciskaniem go do każdego rogu formy. Piecz przez 8 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw włączony.
  5. Posyp warstwę ciasteczek kokosem, następnie wiórkami czekoladowymi, a potem wiórkami z białej czekolady. Wylać równomiernie na wierzch mleko skondensowane. Posypać pekanami. Piec do zastygnięcia, około 25 minut.* Studzić na stojaku przez co najmniej 2 godziny przed pokrojeniem na kwadraty.

Uwagi

  1. Przygotowanie i zamrażanie:
  2. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej lub w lodówce do 3 dni. Batony mogą być zamrożone, do 2-3 miesięcy. Rozmrażać przez noc w lodówce.
  3. Kokos:
  4. Różne marki kokosa ważą różne ilości; wszędzie około 120g jest w porządku.
  5. Chipsy czekoladowe:
  6. Przepis Deborah wzywa do 1/2 filiżanki mlecznych wiórków czekoladowych i 1/2 filiżanki półsłodkich wiórków czekoladowych. Miałem tylko półsłodkie na rękę, więc użyłem 1 pełny kubek półsłodkie chipsy czekoladowe. Moje batoniki mają w rzeczywistości tylko 6 warstw! Czuj się swobodnie, aby je z mlecznej czekolady, jak również, tak jak oryginalny przepis kieruje.
  7. Blacha do pieczenia:
  8. Użyłem 11×7 calowej formy do pieczenia. Moje bary zajęły 32 minuty używając tej wielkości patelni.
  9. Przepis z książki kucharskiej Red Velvet Lover's Cookbook.

Słowa kluczowe:

red velvet seven layer bars

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka czekoladowe Red Velvet
  • Red Velvet Oreo Brownies
  • Ultimate Magic Cookie Bars
  • Ciasteczka Red Velvet nadziewane serem śmietankowym

Zobacz