Zdrowe odżywianie

Babeczki Cookies & Cream z czekoladowym lukrem

Agnieszka Kępińska
Przejdź do przepisu

Te ciasteczkowo-śmietankowebabeczki składają się z łatwego do przygotowania ciasta waniliowego, mnóstwa posiekanych ciasteczek Oreo i kremowego lukru czekoladowego. To jak kawałek ciastka z kremem, ale z czekoladą na wierzchu!

Opowiedz mi o tych ciasteczkach i babeczkach z kremem

  • Smak: Dzisiejsze babeczki z ciasteczkami i kremem są smakową adaptacją tych bardzo waniliowych babeczek. Pomijamy dodatkowy aromat wanilii i składamy mnóstwo posiekanych ciasteczek Oreo bezpośrednio do ciasta. Poza tym ukochanym smakiem ciasteczek Oreo, wybór lukru zależy od Ciebie. Możesz polać je gładkim i jedwabistym kremem z mlecznej czekolady, który możesz rozpoznać po tych czekoladowych babeczkach. My również uwielbiamy te babeczki z waniliowym kremem maślanym, szwajcarskim kremem bezowym, a nawet czekoladowym kremem z masła orzechowego.
  • Tekstura: Te babeczki mają nieco gęstszą i bardziej maślaną wilgotną teksturę niż moje tradycyjne babeczki waniliowektóre są zrobione z kremem z masła i cukru. W dzisiejszych babeczkach używam roztopionego masła, które gwarantuje duży maślany smak, a także pozwala nam na łatwe ręczne mieszanie ciasta na babeczki. Pomiń żółtka, aby zapewnić sobie puszystość ciasta i nie denerwuj się chrupiącymi ciasteczkami w babeczkach - kawałki ciasteczek Oreo zmiękną i uzyskają piękną, ciasteczkową konsystencję.
  • Łatwość: Jest to naprawdę łatwy przepis na babeczki, ponieważ ciasto przygotowuje się błyskawicznie. Nie ma naprawdę żadnych szalonych składników i jeśli dekorowanie za pomocą końcówek do pipet nie jest Twoją rzeczą, po prostu użyj noża, aby umieścić lukier na wierzchu.

Przegląd: Jak zrobić ciasteczka i babeczki z kremem

Pełny przepis do wydrukowania znajduje się poniżej, ale przejdźmy szybko przez niego, abyś zrozumiał każdy krok przed rozpoczęciem.

  1. Przygotuj się. Rozgrzej piekarnik i wyłóż formę do muffinek. Z tego przepisu wychodzi około 15 babeczek, więc będziesz mieć drugą partię z tylko 3 babeczek. Możesz upiec wszystko w tym samym czasie, jeśli Twój piekarnik pozwala na to miejsce LUB upiec partiami.
  2. Przygotuj babeczki. Najpierw wymieszaj razem suche składniki. Osobno, roztop masło i wmieszaj cukier, a następnie białka, jogurt, mleko i wanilię. Wbij mokre składniki do suchych składników lub odwrotnie. (W tym przepisie nie ma to znaczenia).
  3. Upiecz. Wypełnij foremki w 2/3, aby uniknąć przepełnienia. Upiecz i ostudź babeczki.
  4. Zrób lukier. Do tego kroku będziesz potrzebować elektrycznego miksera.
  5. Dodaj wykończenie. Nałóż lukier na ostudzone babeczki lub wymieszaj/wyłóż nożem. Użyłam okrągłej końcówki do dekoracji Wilton #12 Możesz zobaczyć, jak używam tej końcówki w naszym filmie o końcówkach do dekorowania.. Na wierzch lukru dodaj posiekane lub pokruszone Oreos.

Unikaj tłustych babeczek

Otrzymuję wiele pytań na temat utrzymania foremek do babeczek bez tłuszczu. Mój zespół i ja odkryliśmy, że to naprawdę zależy od przepisu. Jeśli ciasto na babeczki jest wypełnione tłuszczem, takim jak olej lub masło, tłuszcz może przeniknąć do foremek w trakcie stygnięcia babeczek. Tłuste babeczki są dość kłopotliwe do jedzenia i serwowania! Dzisiejszy przepis na babeczki z kremem ciasteczkowym zakłada użycie ½ szklanki masła na 15 babeczek i choć są one z pewnością wilgotne, to nie ociekają tłuszczem.

Ale mamy jeszcze jeden sekret - często używamy tłuszczoodpornych foremek. Kiedy kupujesz foremki do babeczek, szukaj na opakowaniu napisu "greaseproof".

Jeśli kochasz Oreos, spodobają Ci się te przepisy na desery z Oreo:

  • Ciasto Cookies & Cream
  • Ciasto z musem czekoladowym
  • Ciasteczka z kremem
  • Ciasteczka Oreo z ciasta francuskiego
  • Ciasteczka Cookies & Cream Brownies
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc stałych ikona serc stałych ikona

Babeczki Cookies 'n' Cream

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 25 minut
  • Czas gotowania: 20 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny
  • Plon: 15 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Puszyste i łatwe w przygotowaniu waniliowe babeczki nadziewane kruszonymi Oreos i polane kremowym lukrem z mlecznej czekolady. Jeśli kochasz czekoladę, musisz spróbować tych babeczek. Tak niewiarygodnie pyszne!


Składniki

Babeczki

  • 1 i 2/3 szklanki (209g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1 filiżanka(200g) granulowanego cukru
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, roztopionego
  • 2 białka jaj
  • 1/4 szkl anki (60g) waniliowegojogurtu greckiego*
  • 3/4 szklanki (180ml) mleka*
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • 1 i 1/2 szklanki posiekanych Oreos (około 14-15Oreos)

Polewa z mlecznej czekolady

  • 1 filiżanka(230g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3 i 1/2 szklanki (420g) cukru pudru
  • 1/2 fil iżanki (41g) niesłodzonego kakao w proszku
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • 3 łyżki stołowe (45ml) ciężkiej śmietany*.
  • opcjonalnie: 4-5 pokruszonych Oreos

Instrukcje

  1. Rozgrzać piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż foremkę do muffinów z 12 otworami. Z tego przepisu wyjdzie około 15 babeczek, więc z drugiej partii będziesz mieć tylko 3. Odstaw na bok.
  2. Aby zrobić babeczki: W dużej misce, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól razem, aż do połączenia. Odłóż na bok. W średniej misce w mikrofalówce, rozpuść masło. Wmieszaj granulowany cukier. Mieszanka będzie gęsta. Energicznie wbijaj białka, jogurt, mleko i wanilię, aż do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji. Powoli wmieszaj mokre składniki do suchych składników, aż nie będzie grudek. Delikatnie wmieszaj Oreos.
  3. Wypełnij foremki do babeczek w 2/3 i piecz przez 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Jeśli robisz mini babeczki, piecz przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
  4. Przygotuj lukier: Używając ręcznego lub stojącego miksera wyposażonego w przystawkę z łopatkami, ubij masło na wysokich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe - około 2 minuty. To stworzy kremową bazę dla lukru. Zmień prędkość na NISKĄ i powoli dodaj 3 szklanki cukru pudru, kakao w proszku i sól. Ubijaj, aż cukier i kakao zostaną wchłonięte przez masło, około 2 minut. Przekręć mikser na średnią prędkość i dodaj wanilię oraz śmietanę. Po dodaniu śmietany, włączyć mikser na wysokie obroty i ubijać przez 1 minutę. Dodaj ostatnie 1/2 szklanki cukru pudru, jeśli chcesz zwiększyć grubość lukru. Wyłóż lub rozprowadź lukier na ostudzonych babeczkach. Na wierzchu połóż okruszki Oreo.
  5. Babeczki przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni, a w lodówce do 5 dni.

Uwagi

  1. Jogurt: Możesz również użyć zwykłego jogurtu greckiego, zwykłego jogurtu lub kwaśnej śmietany.
  2. Mleko: Możesz również użyć mleka sojowego lub migdałowego.
  3. Frosting: Zdecydowanie zachęcam czytelników do używania ciężkiej śmietany. Możesz użyć mleka lub pół na pół, ale ciężka śmietana da lukru gęstszą konsystencję. Polecam go.
  4. Pamiętaj, aby sprawdzić moje 10 wskazówek dla pieczenia najlepszych babeczek przed rozpoczęciem!

Słowa kluczowe: babeczki z kremem

Przepisy powiązane

  • Babeczki Funfetti z polewą z mlecznej czekolady
  • Babeczki Funfetti z lukrem z mlecznej czekolady
  • Babeczki z białą czekoladą
  • Czekoladowy kremowy lukier serowy

Zobacz