Zdrowe odżywianie

Dyniowe batoniki z kremowym serem

Agnieszka Kępińska

Popularne cateringi dietetyczne

DietBox 74 opinie zadowolonych klientów Zamów dietę
Cuisinable 14 opinii zadowolonych klientów Zamów dietę
Przełom w odżywianiu 143 opinie zadowolonych klientów Zamów dietę

Przejdź do przepisu Drukuj zegar ikona zegar ikona sztućce ikona sztućce ikonaflaga ikonaflaga ikonafolderfolder ikonainstagraminstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikonakwadraty ikona serce ikona serce stałe ikona serce stałe ikona

Dyniowe batoniki z kremowym serkiem

  • Autorka: Sally
  • Prep Time: 25 minut
  • Czas gotowania: 40 minut
  • Całkowity czas: 6 godzin
  • Plon: 24 batony
  • Kategoria: Batoniki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Miękkie batoniki dyniowe wypełnione prostym kremowym serkiem. Świetnie nadają się na jesienne spotkania i imprezy, nie wspominając o tym, że są bardzo proste!


Składniki

  • 1 filiżanka(230g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1 fil iżanka (200g) pakowanego jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 1 filiżanka (228g) puree z dyni
  • 2 filiżanki (250g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1 łyżeczka mielony cynamon
  • 2 i 1/2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego*
  • 3/4 łyżeczki sól

Kremowe serowe zawirowania

  • 8 uncji(224 g) sera śmietankowego w stylu ceglastym, zmiękczonego do temperatury pokojowej*.
  • 1/4 filiżanki (50g) granulowanego cukru
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 1/4 filiżanki (32g) pepitki z posypką z mielonego cynamonu

Instrukcje

  1. Ustawić stojak piekarnika w dolnej trzeciej pozycji i nagrzać piekarnik do 350°F (177°C). Dno i boki formy do pieczenia o wymiarach 9×13 cali wysmarować lub wyłożyć folią aluminiową lub pergaminem, pozostawiając nadmiar z każdej strony. Odstawić na bok.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub standardowego wyposażonego w łopatkę, ubijać masło przez 1 minutę na średnich obrotach, aż będzie całkowicie gładkie i kremowe. Dodać brązowy cukier i ubijać na średnich obrotach do uzyskania puszystej masy i jasnego koloru. Dodać jajko i wanilię, ubijając na wysokich obrotach. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski. Na średniej prędkości, wbić dynię, aż do połączenia. Mieszanina będzie wyglądać na zsiadłą; to jest w porządku.
  3. W osobnej misce, ubij mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, przyprawę do ciasta dyniowego i sól, aż do połączenia. Na małej prędkości, powoli wmieszaj do mokrych składników, aż do ich połączenia. Nie przesadzaj z mieszaniem. Mieszanka będzie gęsta. Rozłóż 2/3 ciasta równomiernie na przygotowaną patelnię; będzie to stosunkowo cienka warstwa. Reszta zostanie dodana w kroku 5.
  4. W średniej misce, używając miksera ręcznego lub stojącego z łopatką lub trzepaczką, ubijaj serek śmietankowy przez 1 minutę na średnich obrotach, aż będzie całkowicie gładki i kremowy. Dodaj cukier, jajko i wanilię. Ubijać na wysokich obrotach, aż do całkowitego połączenia. Spuszczać losowo łyżkami na wierzch ciasta dyniowego.
  5. Upuść pozostałe ciasto dyniowe na wierzchu łyżki serka śmietankowego. Za pomocą gumowej szpatułki lub noża, zacznij delikatnie mieszać oba ciasta razem. Obie mieszanki są gęste, więc mieszaj powoli. Potrząsaj patelnią w przód i w tył, aby warstwy ułożyły się na patelni. Nie przejmuj się, jeśli będzie to wyglądać niechlujnie; wszystko połączy się w ładne wiry, gdy batoniki będą się piec. Posyp cynamonowo-pepity na wierzchu zawirowanego ciasta.
  6. Piecz batoniki przez 35-40 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami. Pozostaw batoniki do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie przenieś do lodówki na około 2 godziny przed pokrojeniem na kwadraty. Resztki batonów można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia. Są tak dobre, że można je jeść już drugiego dnia!

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Te bary mogą być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane w szczelnym pojemniku w lodówce, aż będą gotowe do podania. Bary zamrażać dobrze, do 3 miesięcy. Wystarczy rozmrozić przez noc w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
  2. Pumpkin Pie Spice: Można zrobić własne 2 i 1/2 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego przez mieszanie 1/2 łyżeczki każdego z mielonego imbiru, mielonego cynamonu, mielonej gałki muszkatołowej, mielonych goździków i mielonego ziela angielskiego.
  3. Serek śmietankowy: Nie używaj serka śmietankowego do smarowania; użyj serka śmietankowego w stylu cegły. Pełnotłusty preferowane, choć niski poziom tłuszczu działa zbyt. Nie używaj beztłuszczowej.
  4. Specjalne narzędzia: Mikser stojący KitchenAid | Szklane miski do mieszania | Tęczowa trzepaczka | Libby's Pure Pumpkin | Pumpkin Pie Spice | 9×13 Baking Pan.
  5. Zaadaptowane z Martha Stewart.

Słowa kluczowe: dyniowe batoniki z kremowym serem, batoniki dyniowe

Przepisy powiązane

  • Ciasto dyniowe z kremowym serem
  • Babeczki dyniowe z kremowym lukrem serowym
  • Ciasto dyniowe z kremowym serem
  • Ciasto dyniowe z kremowym serem Bundt


Popularne diety pudełkowe

Standard Jest to dieta pudełkowa dla wszystkich tych, którzy pragną się smacznie i zdrowo odżywiać i nie mają potrzeby wnikliwego liczenia kalorii. Zamów dietę
Odchudzająca Jest to typowa, deficytowa pudełkowa dieta redukcyjna, której celem jest zgubienie zbędnych kilogramów oraz zmniejszenie obwodów w kluczowych miejscach ciała w krótkim czasie. Zamów dietę
Sport Dieta pudełkowa dla sportowców to w pełni zbilansowany zestaw 5 lub 6 posiłków, uwzględniający zwiększone zapotrzebowanie na pełnowartościowe białko oraz węglowodany złożone. Zamów dietę
Wegetariańska Jest to dieta pudełkowa dla wszystkich tych, którzy pragną się smacznie i zdrowo odżywiać i nie mają potrzeby wnikliwego liczenia kalorii. Zamów dietę
Bezglutenowa Jest to specjalna dieta lecznicza dla osób cierpiących na choroby i dolegliwości glutenozależne, tj. celiakia, alergia, bądź nietolerancja na gluten. Zamów dietę
Bez laktory Jest formą leczenia dla osób, których organizm nie trawi zawartego w mleku cukru, czyli laktozy. Zamów dietę

Zobacz