Zdrowe odżywianie

Babeczki korzenne Ombré

Agnieszka Kępińska
Przejdź do przepisu

Wszystkiego najlepszego w poniedziałek! Jak minął Wam weekend? Złapaliście jakiś mecz piłki nożnej? Piekliście ciasteczka dyniowe, dekorowaliście na jesień? Roztopiliście się w 95°F, 80% wilgotności? (Naprawdę, wrzesień?) Ja zrobiłam wszystko z powyższych rzeczy. Moją ulubioną częścią był albo koncert Lumineers albo zmierzenie się z przepisem na ciasteczka z dyni, nad którym pracowałam cały tydzień. Podzielę się nimi na moim blogu wkrótce, obiecuję.

W przypadku, gdy pogoda za oknem jest przerażająca - i to na swój sposób - może te ombré korzenne babeczki wprowadzą Cię w jesienny nastrój. Weź swoją PSL (lub domowej roboty kremówkę z przyprawami dyniowymi + kawę!!) i usiądź. Czas zacząć tę jesienną magię pieczenia.

Ten przepis jest w rzeczywistości we współpracy z McCormick. Jestem na ich zespół blogowania w tym roku i jestem podekscytowany, aby przynieść Ci przepisy przy użyciu wszystkich rodzajów ich produktów. Jeden element jestem szczególnie podekscytowany jest ich nowy kolor żywności: Color from Nature. Wiem, że docenicie te nowe kolory tak samo jak ja, ponieważ często jestem pytana o sposoby naturalnego barwienia polew, babeczek, ciast itp. Wszystkie te 3 nowe kolory są wykonane z naturalnych składników, takich jak rośliny, warzywa, nasiona. I są dostępne w formie proszku. Myślę, że to całkiem odjazdowe!!! Możesz mieszać i dopasowywać + mieszać i łączyć, aby uzyskać wszystkie rodzaje różnych odcieni.

Jak ombré jesienne kolory. Czyż nie są one takie zabawne!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Za chwilę wrócę do kolorowego lukru, bo chcę porozmawiać o samych korzennych babeczkach. Te korzenne babeczki są adaptacją moich nowych waniliowych babeczek. Dostałam od Was wiele wspaniałych opinii na temat tego przepisu, więc zostałam zainspirowana do zabawy z nim, aby stworzyć nowe niesamowite smaki. Na przykład SPICE! Uwielbiam babeczki korzenne, od ich głębokiego smaku po wilgotną konsystencję i wszystko pomiędzy. Nie wspominając już o tym, jak bardzo są ponadczasowe; są obowiązkowym elementem każdego sezonu jesiennego.

Aby zrobić moją wersję, poproszę Cię o ubicie ciemnego brązowego cukru i masła. Te dwa składniki połączone - kremówka - będą podstawą Twoich korzennych babeczek. Możesz użyć jasnobrązowego cukru zamiast ciemnobrązowego, jeśli jest to dla Ciebie łatwiejsze, ale pozwól mi być szczerą. Ciemnobrązowy da Ci ten mały dodatkowy zastrzyk smaku. Uwielbiam go o tej porze roku!

Mamy też wszystkie te wspaniałe przyprawy. Oto skład przypraw:

m ielony cynamon√ mielone ziele angielskie√ mielony

imbir√

mielona


gałka muszkatołowa


Te cztery rozgrzewające przyprawy nadadzą Twoim babeczkom najwięcej smaku. Kiedy testowałam ten przepis, ciągle zmieniałam ilość każdej z nich - ale jestem zadowolona z ilości, które zobaczysz w poniższym przepisie. Maksymalny aromat przypraw korzennych. Ważne są również: mąka tortowa i kwaśna śmietana! Te dwa składniki stworzą najbardziej niesamowite, lekkie, ciasteczkowe i puszyste babeczki korzenne.

Na babeczkach użyjemy pysznie słodkiego i pikantnego kremowego lukru serowego. Zawsze uwielbiałam babeczki korzenne z kremowym lukrem serowym - przypominają mi ciasto dyniowe, ciasto marchewkowe lub ciasto bananowe... moje ulubione!

A teraz możemy dodać piękne kolory ombré! Mieszałam i dopasowywałam barwniki spożywcze Color From Nature, aby uzyskać różne odcienie. Na przykład, niektóre z Jagodowych Barwników Pokarmowych Natury i niektóre z Słonecznikowych Barwników Pokarmowych Natury, aby uzyskać pomarańczowy kolor. Wszystkie te kolory umieściłam w notatkach poniżej, więc możesz stworzyć różne świąteczne odcienie jesieni.

Baw się dobrze z tymi kolorami! Wczuj się w ducha jesieni i pokoloruj swoje serce.

Więcej przepisów, które wprowadzą Cię w jesienny nastrój:

  • Łatwe karmelowe jabłkowe turnovers (niedawno zremasterowane!)
  • Ciasteczka dyniowe z cynamonowymi wiórkami
  • Ciasto Bundt z lukrowanymi jabłkami
  • Pełnoziarniste mini muffiny dyniowe
  • Snickerdoodle blondies
Drukuj zegar ikona zegar ikona sztućce ikona sztućce ikonaflaga ikonaflaga ikonafolderfolder ikonainstagraminstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikonakwadraty ikona serce ikona serce stałe ikona serce stałe ikona

Babeczki korzenne Ombré

4,5 z 2 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 25 minut
  • Czas gotowania: 22 minuty
  • Całkowity czas: 3 godziny
  • Plon: 14 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Aromatyczne i piękne babeczki korzenne ombre z kremowym lukrem serowym.


Składniki

  • 1 i 3/4 szklanki (207g) mąki tortowej (łyżka i wyrównana)*.
  • 3/4 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soda oczyszczona
  • 1 i 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielone ziele angielskie
  • 1/2 łyżeczki mielony imbir
  • 1/2 łyżeczki mielona gałka muszkatołowa
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1 fil iżanka (200g) pakowany ciemny brązowy cukier
  • 2 duże jajka, w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • 1/2 fil iżanki(120g) pełnotłustej kwaśnej śmietany, w temperaturze pokojowej
  • 1/2szklanki (120ml) pełnotłustego mleka, w temperaturze pokojowej

Jesienny kolorowy kremowy lukier serowy

  • 8 uncji(224g) pełnotłusty blok kremowego sera, zmiękczony do temperatury pokojowej
  • 1/2 filiżanki (115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3 filiżanki (360g) cukier puder
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 1/8 łyżeczki sól
  • Barwniki spożywcze McCormick Color from Nature*.

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłożyć foremkę do muffinów z 12 foremkami. Drugą foremkę wyłóż 2 foremkami - z tego przepisu wyjdzie około 14 babeczek. Odłóż na bok.
  2. Przygotuj babeczki: Ubij razem mąkę tortową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, ziele angielskie, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Odstaw na bok.
  3. Używając miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę, ubij masło na wysokich obrotach, aż będzie gładkie i kremowe - około 1 minuty. Dodaj brązowy cukier i ubijaj na wysokich obrotach przez 2 minuty, aż powstanie kremowa masa. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką, jeśli trzeba. Dodaj jajka i ekstrakt waniliowy. Ubijać na średnio-wysokiej prędkości do połączenia, a następnie dodać kwaśną śmietanę. W razie potrzeby, zeskrobać boki i dno miski.
  4. Z mikserem na niskich obrotach, dodaj suche składniki, aż do ich połączenia. Wciąż mieszając na niskich obrotach, powoli wlewaj mleko, aż do połączenia. Nie przesadzaj z mieszaniem. Być może będziesz musiał ubijać wszystko ręcznie, aby upewnić się, że na dnie miski nie ma grudek. Ciasto będzie lekko gęste.
  5. Wlej/wypełnij łyżką ciasto do foremek - napełnij je tylko w 2/3, aby uniknąć rozlewania się po bokach. Piecz przez 19-22 minuty, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed lukrowaniem.
  6. Przygotuj lukier: W dużej misce za pomocą ręcznego lub stojącego miksera wyposażonego w łopatkę lub przystawkę do ubijania, ubij serek śmietankowy i masło razem na wysokich obrotach, aż będą gładkie i kremowe. Dodaj cukier puder, wanilię i sól. Ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund, a następnie przełącz na wysokie obroty i ubijaj przez 2 minuty.
  7. Podziel lukier na tyle kolorów, ile chcesz. Ja zrobiłam 2 partie lukru, aby uzyskać tyle kolorów, więc trzymaj się 3 kolorów dla 1 partii lukru. Mieszaj w McCormick Color od Nature Food Colors, aby osiągnąć pożądany kolor.
  8. Zamroź babeczki używając jednego kolorowego lukru na każdej z nich. Ja po prostu użyłam noża do lukru. Ułóż babeczki w formacji ombre, od ciemnego do jasnego.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Babeczki mogą być przygotowane z wyprzedzeniem 1 dzień, przykryte i przechowywane w temperaturze pokojowej. Frosting może być również przygotowany 1 dzień wcześniej, przykryty i przechowywany w lodówce do momentu użycia. Resztki babeczek przechowywane są w lodówce pod przykryciem przez 3 dni. Rozmrożone lub nie rozmrożone babeczki można zamrozić do 2-3 miesięcy. Rozmrażaj przez noc w lodówce.
  2. Mąka tortowa: Jeśli nie możesz dostać w swoje ręce mąki tortowej, użyj tego domowego zamiennika mąki tortowej.
  3. Specjalne narzędzia: KitchenAid Stand Mixer | Flex Edge Beater | 5qt Tilt Head Glass Bowl | Szklane miski do mieszania | Cupcake Pan | Cupcake Liners | KitchenAid Hand Mixer | Nóż do lukru.
  4. Kolory lukru: Aby uzyskać żółty lukier, użyj ½ łyżeczki barwników spożywczych Sunflower Nature. Dla jasnożółtego lukru, użyj ¼ łyżeczki barwników spożywczych Sunflower Nature. Dla pomarańczowego lukru, użyj ¼ łyżeczki Berry Nature Food Colors + 1 łyżeczka Sunflower Nature Food Colors. Dla jasnego pomarańczu, użyj 1/8 łyżeczki Berry Nature Food Colors + 1/2 łyżeczki Sunflower Nature Food Colors. Dla czerwonawej pomarańczy, użyj 1/4 łyżeczki Sunflower Nature Food Colors i 1/2 łyżeczki Berry Nature Food Colors.
  5. Składniki w temperaturze pokojowej: Dlaczego wszystkie składniki mają być w temperaturze pokojowej? Oto dlaczego!

Słowa kluczowe: babeczki ombre, babeczki korzenne

Przepisy powiązane

  • Jabłkowo-korzenne babeczki z solonym karmelowym lukrem
  • Babeczki z jagodami i kremem
  • Babeczki z wróżką śliwką cukrową
  • Babeczki korzenne z solonym lukrem karmelowym

Zobacz